SORTEIG DE NADAL

L’alegria de la loteria esquitxa les Balears

Una part del segon i diversos pessics de fins a quatre cinquens premis cauen a Mallorca i les Pitiüses

No va ser la grossa, però l’alegria de la loteria de Nadal també va esquitxar les Balears. La tradicional jornada del 22 de desembre, marcada per les agudes veus de les nines i els nins de San Ildefonso que canten els premis, va deixar una part del segon i diversos pessics de fins a quatre cinquens premis a Mallorca i les Pitiüses. A Menorca, un altre any, la sort va ser esquiva.

Deu dècims del segon premi, el 51.244, es varen vendre a Sant Llorenç, i dos més a Campos i Cala Millor. De totes maneres, el major pessic de les Illes va caure a Formentera. La parròquia de Sant Francesc va vendre les 60 sèries del cinquè premi, el 18.065. Un total de 3,6 milions d’euros de recompensa. Els altres tres cinquens premis que hi caigueren foren el 58.808 (se’n va vendre un dècim a la Colònia de Sant Jordi i un altre a Sant Josep), el 00.580 (se’n va vendre un dècim a Manacor) i el 22.253 (se’n varen vendre cinc dècims a Sant Antoni, un a Sant Josep, un altre a Portopí i un altre a l’Arenal).

Segon premi

Les germanes Lourdes i Joana Caldentey fa 12 anys que regenten l’única administració de loteria de Sant Llorenç des Cardassar, situada al carrer Major. Ni elles ni la seva mare, qui va obrir l’administració, no havien repartit mai un premi tan gran: 1.250.000 euros. “Justament ma mare no ho ha pogut viure, just fa un any que ens va deixar”, va explicar Lourdes molt emocionada.

Na Joana no va aturar d’atendre les telefonades de la premsa i dels amics i familiars que els donaven l’enhorabona, i na Lourdes rebia els nombrosos veïns que anaven a donar l’enhorabona a les loteres i a intentar esbrinar qui eren els premiats. Però cap d’ells va comparèixer. El desig de Lourdes és “que el premi hagi quedat dins Sant Llorenç”, cosa que troba factible, ja que es tracta d’un poble petit i no gaire turístic. La gent que normalment en compra és del poble. Una certesa que no tenia Antònia Ballester, de l’administració de Campos.

Antònia contà que no podia saber qui l’havia comprat perquè l’havia venut mitjançant la màquina. “Potser el va comprar algú que venia o anava al Trenc”, va aventurar la responsable de l’administració.

Finalment, el cinquè premi que va caure a Formentera estava consignat a l’administració del carrer Jaume I de Sant Francesc i es va vendre exclusivament a través de la parròquia.

La grossa: a Sort, Madrid, València, Múrcia i Lugo

La grossa de Nadal va per al 71.198, premiat amb 4 milions d’euros i venut a Sort, Madrid, València, Múrcia i Lugo, on es varen vendre 130 sèries del número premiat. La grossa va recaure en part a l’administració La Bruixa d’Or (Pallars Sobirà), després de tres anys de no tocar Catalunya. La Bruixa d’Or en va vendre una sèrie -deu dècims-. El segon premi va caure a Barcelona, molt repartit, mentre que el tercer va ser el més matiner. El 06.914, un tercer premi dotat amb 500.000 euros cada sèrie, va tocar a Saragossa, Rafelbunyol, Barcelona, València, Alacant i Madrid. El número 13.378 es va convertir en un dels quarts premis, dotat amb 200.000 euros. Va tocar a Castelló, Còrdova i Pontevedra. L’altre quart premi va ser el 61.207, que també va ser premiat amb 200.000 euros. Va tocar íntegrament a Astúries. Pel que fa als vuit cinquens premis, foren molt repartits arreu de l’Estat.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF