Publicitat
Publicitat

AEROPORT DE PALMA

“L’aire condicionat és insuficient”

Malestar entre la plantilla per les condicions tèrmiques de Son Sant Joan

La Federació de Treballadors de Seguretat Privada USO a les Illes Balears denuncia en un comunicat les condicions de calor en què ha de fer feina el personal de seguretat de l’aeroport de Palma. Segons l’entitat, el sistema d’aire condicionat és “pràcticament inexistent” i “insuficient” per assumir el trànsit de persones que hi ha.

“L’usuari comú no se n’adona perquè el seu pas per l’aeroport és curt”, afirmen, i consideren que aquesta situació provoca “un malestar general entre la plantilla i els obliga a canviar-se d’uniforme més d’una vegada durant els seus torns”.

En el comunicat, USO lamenta que AENA no hagi fet res, tot i tenir coneixement del problema, i recorda que des del 2009 les condicions tèrmiques estan regulades per llei per a edificis públics. “Sembla que per AENA aquestes lleis no són aplicables”, subratllen.

Així mateix, USO assegura que es tracta de fets “demostrables” amb els rellotges que AENA ha col·locat a tot l’aeroport, que indiquen la temperatura i la humitat relativa en temps reals. “Els nostres delegats de prevenció realitzaran les oportunes reclamacions davant els organismes competents i hi insistiran fins que els treballadors que desenvolupin la seva tasca en centres d’AENA tinguin unes condicions dignes de feina”, conclouen.

Control de ‘taxis pirata’

La Policia Local de Palma va iniciar dissabte passat el control de llicències de taxi a la zona de l’aeroport de Palma. Els agents verificaran que tots els automòbils que realitzin el transport de persones tinguin tots els permisos en regla, com es va acordar amb la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. Els agents comproven que no hi hagi ningú a la zona habilitada sense la llicència requerida i, si detecten algun incompliment, estenen acta i l’envien a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, que és qui en té les competències.

Els controls seran aleatoris i estaran coordinats amb la Direcció General de Transports. Amb aquesta mesura es pretén posar fi a la captació de turistes i el seu transport i al mateix temps també es controlaran els vehicles professionals (VTC) que tenen targeta de transport d’altres comunitats autònomes, que només poden operar aquí en condicions i terminis molt específics.

La campanya de control de llicències es realitza després d’arribar a un acord amb la Direcció General de Transports per col·laborar en la problemàtica dels taxis sense llicència, després de les queixes realitzades per les associacions de taxistes.