SOLIDARITAT

Ecovidrio transforma el vidre en aliment aquest Nadal

Ecovidrio ha posat en marxa una campanya solidària a benefici de l’entitat Mallorca Sense Fam durant aquestes festes de Nadal. Ho farà en col·laboració amb TM Alcúdia Reciclatges i els ajuntaments d’Andratx, Banyalbufar, Escorca, Estellencs, Campos, Pollença, Sant Llorenç des Cardassar i ses Salines. L’objectiu és doble: promoure el reciclatge de vidre entre els ciutadans i transformar-lo en menjar per a qui més ho necessita.

La iniciativa es desenvoluparà entre el 21 de desembre i el 15 de gener de 2018, i anima tots els ciutadans a dispositar la major quantitat possible de residus d’envasos de vidre en els contenidors habilitats amb la imatge de la campanya. És, de fet, durant Nadal quan es produeix un augment significatiu del consum de productes envasats en vidre i, per tant, de generació de residus d’aquest tipus.

Ecovidrio col·locarà un total de 114 contenidors a diverses zones dels vuit municipis participants. També educadors ambientals entregaran fullets informatius a hostalers i ciutadans en què es podran llegir missatges sobre el reciclatge de vidre i el seu impacte en el medi ambient. Una de les metes de la campanya és aconseguir reciclar la màxima quantitat de vidre possible en tots els contenidors habilitats. Segons les tones de vidre recollides en total, s’aportarà una quantitat econòmica a benefici de Mallorca Sense Fam. Per exemple: per cada 50 tones de vidre, s’entregaran 500 euros; per cada 75, 750 euros i per cada 100, 1.000 euros.

Reciclatge

Cal destacar que, segons les darreres dades oficials corresponents a 2016, els mallorquins varen reciclar 24.579 tones d’envasos de vidre. És a dir, cada persona va reciclar, de mitjana, 28,5 quilograms d’aquest material. Segons les dades que ofereix Ecovidrio, Mallorca disposa d’una mitjana d’un contenidor per 254 habitants, un parc total de 3.397 contenidors per a vidre en tot el territori.

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. En aquest sentit, segons apunta Ecovidrio, reciclar-lo és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic, ja que s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa i, en conseqüència, s’evita també l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. Per un altre costat, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació, s’estalvia energia i s’evita el creixement d’abocadors.

Ecovidrio és una entitat que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre des de 1998 a tot l’Estat. A més a més, tira endavant iniciatives de sensibilització o campanyes d’aquest tipus. Mallorca Sense Fam n’agraeix la col·laboració.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF