Publicitat
Publicitat

URBANISME

Cort ha posat 1.102 sancions per no passar la Inspecció Tècnica d'Edificis

Enguany s'hi han de sotmetre els construïts entre els anys 1941 i 1950

El tinent de batle d'Urbanisme, Jesús Valls, va destacar ahir l'activitat de control per part de l'Ajuntament de Palma, que ja ha imposat en els dos anys i mig de govern municipal 1.102 sancions per l'incompliment de la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE).

En la legislatura passada, Cort només va tramitar 152 expedients. En opinió del regidor, "se'n varen registrar bastants menys perquè moltes denúncies varen ser impugnades, ja que l'Ajuntament no va realitzar la preceptiva advertència prèvia a la sanció", digué ahir.

Valls ha apuntat en reiterades ocasions que el compliment de la ITE per part dels propietaris dels immobles és molt baix, tot i que l'ordenança municipal obliga a presentar el corresponent certificat abans del proper dia 31 de desembre a tots aquells propietaris d'edificis construïts entre 1941 i 1950.

El compliment de la norma ha variat de manera descendent. Així, segons les dades d'Urbanisme, un 89,16% dels titulars d'edificacions la compliren l'any 2009, un 95,52% el 2010 i, en canvi, només ho feren un 68,74% el 2011 i un 75,91% el 2012.

A hores d'ara, el compliment pel que fa al 2013 és del 40%, encara que Valls confia que enguany es tanqui amb un 50% per l'elevat nombre d'expedients que estan entrant en els darrers dies. "No és un grau alt, i per tant cal recordar als ciutadans la necessitat de complir amb aquesta normativa", hi va insistir.

El responsable d'Urbanisme municipal va voler sortir al pas d'algunes crítiques sobre el fet que aquestes sancions tenen un cost afegit per als propietaris i va destacar que no tenen cap afany recaptatori, sinó que la seva intenció és únicament vetlar per la integritat dels edificis . "És una qüestió de la seguretat dels ciutadans", subratllà.

Sobre la quantia de les sancions per no realitzar la inspecció, cadascuna és de 600 euros per unitat cadastral, encara que el regidor anuncià que és possible que les quanties es revisin en funció de la dimensió de l'edifici.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF