Publicitat
Publicitat

Cort no espera a tenir l’ordenança i ja restringeix els artistes al carrer

L’equip de govern del PP a Cort no ha esperat a tenir en vigor la nova ordenança cívica i ja ha dictat una ordre provisional per a la Policia Local perquè restringeixi l’activitat dels artistes i músics al carrer, principalment a les vies més cèntriques de la ciutat en l’anomenada “ruta dels creueristes”.

“Simplement volem posar ordre a la via pública, una cosa amb la qual feim feina des de fa gairebé dos anys”, digué ahir la regidora de Govern Interior, Irene San Gil, que justificà l’ordre provisional perquè la temporada turística ja ha començat i es vol oferir una imatge “amable i positiva per al turisme, però dins un ordre”. L’ordenança cívica, que ha rebut més de 2.500 al·legacions i l’equip de govern ha hagut de modificar en qüestions importants, s’havia d’aprovar just en un mes amb el rebuig de l’oposició.

L’ordre provisional dictada ara prohibeix en els carrers cèntrics qualsevol tipus de venda ambulant i de “pallassos” o “malabaristes”, i es restringeix l’activitat, situació i horari de pintors, caricaturistes, dibuixants, músics, cantants, estàtues o models estàtics.

L’oposició reaccionà ahir amb duresa a l’ordre dictada per l’Ajuntament i exigí que el govern de Mateu Isern retiri tant aquesta ordre provisional com l’ordenança que entrarà posteriorment en vigor. La portaveu del PSOE, Aina Calvo, considerà que l’actuació municipal en aquest sentit només suposa “prohibir, reprimir, perseguir i recaptar”. Neus Truyols, regidora de MÉS, trobà que és “un insult” que Cort apliqui l’ordre sense haver resolt abans les al·legacions presentades a l’ordenança.

Conveni per l’Smart City

Al marge d’això, el batle Mateu Isern signà ahir dos convenis amb responsables de Red Eléctrica per impulsar el projecte d’Smart City per a Palma, amb l’impuls de l’eficiència energètica i d’aplicacions informàtiques que permetin als ciutadans un accés telemàtic i “intel·ligent” a l’administració.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF