SA POBLA

Sa Pobla rebaixa taxes municipals després de registrar superàvit el 2012

Sa Pobla aprovarà dilluns una revisió de taxes municipals per al 2014 que inclourà una baixada de l'IBI (Impost sobre Béns Immobles) del 3%, una del 20% en la taxa de fems comercial i una del 15% en els serveis de tanatori, mentre que en congelarà la resta. Això és possible, segons explicà ahir el batle, Biel Serra, que l'Ajuntament ha acabat l'exercici 2012 amb superàvit, que ha ascendit a 800.000 euros. Segons els càlculs municipals, l'aplicació de les noves tarifes suposarà ingressar 300.000 euros manco als comptes.

La davallada en la taxa de fems comercial afecta les petites i mitjanes empreses i els autònoms. Les grans superfícies comercials i les entitats bancàries en queden excloses, ja que les primeres generen gran quantitat de residus i els segons no apliquen davallades semblants quan tenen benefici.

Quant a la taxa de residus en rústic, rebaixarà un 50% el preu de recollida, ja que l'any que ve preveu llevar els contenidors de foravila. Segons indicà Serra, l'actitud incívica de veïns i ciutadans de pobles del costat fa que s'hi generi molta brutor.

Totes les mesures es duran a aprovació en un ple extraordinari dilluns. El punt que pot generar més controvèrsia és el de la taxa de l'IBI, ja que a sa Pobla la revisió cadastral ha suposat una davallada del valor de les cases d'un 27%. Segons Serra, si s'aplicàs aquesta davallada en l'impost, l'Ajuntament deixaria d'ingressar una quantitat de doblers insostenible.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF