HABITATGE
Societat 04/06/2013

Caixa Rural atura el desnonament de 16 famílies de Son Gotleu

L'entitat financera ha acceptat estudiar cas per cas la situació dels afectats

A. Z.
2 min

Palma.Caixa Rural ha acceptat suspendre temporalment el desnonament de 16 famílies de Son Gotleu, les quals havien de partir dels seus apartaments de lloguer demà. Finalment, l'entitat financera ha acceptat estudiar cas per cas la situació dels afectats, després que dijous passat es coneguessin les seves intencions de fer fora els veïns, amb la consegüent onada d'informacions en els mitjans de comunicació.

La paralització d'aquest 'macrodesnonament' s'ha fet efectiva gràcies a la intervenció de l'Ajuntament de Palma, que ha actuat de mitjancer entre les famílies i el banc per evitar-ho. El ple de Cort declarà Palma "ciutat lliure de desnonaments" dijous passat, amb el consens de les tres formacions polítiques del consistori (PP, PSIB i Més). Ahir, per tant, s'aplicà per primer pic el protocol d'actuació per intervenir en ordres de desnonament. L'acord de ple també preveu la creació d'una Oficina Municipal d'Intervenció Hipotecària (OMIH), que serà l'encarregada de realitzar aquestes tasques.

La regidora de Benestar Social, Ana Ferriol, afegí ahir que "en cas que les famílies no es pugin acollir a la hipoteca o lloguer social que Caixa Rural els ofereixi, aleshores seran ateses pels serveis socials de l'Ajuntament".

La cooperativa de crèdit Cajamar Caixa Rural, entitat subscriptora del préstec que afecta aquests habitatges, lamentà ahir haver arribat a l'extrem de demanar-ne el desnonament, però ho justificà dient que la culpa és de la promotora que demanà un crèdit bancari per construir l'immoble. En els darrers mesos, l'empresa féu fallida i acabà demanant un concurs de creditors.

Segons el director territorial de Caixa Rural, Jaume Julià, "la paralització és, així mateix, una prioritat per a l'entitat, perquè el tema social és determinant". I conclogué: "Ara s'intentarà cercar la solució manco dolorosa per a les famílies afectades".

stats