SOLIDARITAT

Artà dóna 5.500 €a dues ONG Per ajudar els refugiats de Síria

Els doblers que s’han recaptat a Artà a través del fons d’ajuda als refugiats es destinaran a Proactiva Open Arms i Metges Sense Fronteres. Es tracta d’un total de 5.500 euros, que es repartiran equitativament entre les dues entitats (devers 2.750 euros cadascuna). La destinació d’aquests doblers es va decidir aquest dijous mitjançant un procés participatiu dut a terme al Teatre d’Artà. En formaren part unes 15 persones, entre les quals hi havia representants d’entitats i associacions que han organitzat activitats per recaptar fons.

Durant la trobada també es va acordar que es continuaran organitzant accions de conscienciació i de recaptació de recursos. Algunes d’aquestes activitats podrien ser impulsades per les dues entitats que rebran aquests fons recaptats.

Les activitats fetes des de l’octubre passat, quan es va obrir el compte per recaptar fons, són moltes i variades: una cursa solidària, dos concerts organitzats per l’Associació Amics de la Música de la Colònia de Sant Pere , accions a les escoles o la venda de paperetes per part de l’associació Artà Solidari , entre d’altres.

Per altra banda, durant la trobada es va llegir el manifest de rebuig a les polítiques de la Unió Europea envers la crisi dels refugiats, al qual han donat suport sindicats, partits polítics i entitats com Amnistia Internacional i Mallorca Terra d’Acollida, a la qual l’Ajuntament artanenc està adherit.

Proactiva Open Arms és una ONG de Badalona dedicada a salvar vides a la mar. Des de principis de setembre actua a Lesbos per ajudar els refugiats que arriben a la costa de Grècia. Metges Sense Fronteres és una de les organitzacions humanitàries independents més gran del món. La seva intervenció a Síria és cabdal per garantir l’ atenció sanitària a víctimes de la guerra que no han pogut deixar el país.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF