EDUCACIÓ

Adéu als exàmens de setembre a 2n de Batxillerat

La selectivitat d’aquest mes es farà al juliol

La Conselleria d’Educació ha avançat la convocatòria d’exàmens de recuperació de segon de Batxillerat. És a dir, s’avançarà a finals de juny la convocatòria extraordinària de setembre. És una mesura que es pren perquè la convocatòria d’accés a la universitat de setembre es pugui celebrar durant la primera quinzena de juliol, una de les demandes de la Universitat de les Illes Balears. Ahir van sortir publicats al BOIB les instruccions per avaluar els alumnes del nivell de Batxillerat.

Segons el Govern, és una proposta consensuada amb la Universitat i debatuda amb els directors del centres, les patronals de la concertada, els sindicats i associacions de pares i mares. “Amb aquest avançament milloram les opcions d’accedir a estudis posteriors dels alumnes que s’han de presentar a aquesta prova extraordinària”, ha explicat el director general de Planificació, Ordenació i Centres.

El canvi de dates resulta “especialment important” per als alumnes que volen cursar estudis que no s’ofereixen a les Balears, ja que haver d’esperar als resultats de setembre redueix molt les possibilitats d’accedir als estudis universitaris i suposa que s’hi incorporin amb el curs avançat. Una situació similar afecta els alumnes que volen cursar cicles d’FP de grau superior, ja que, a causa de la demanda de determinats estudis, el fet d’haver d’esperar al setembre redueix molt la possibilitat d’accedir als estudis que es volen cursar.

La Conselleria defensa, a més, que l’aprofitament dels mesos d’estiu per estudiar és baix, ja que només aprova un 25,5% dels alumnes. També justifiquen que l’alumnat tindrà, de la mateixa manera, entre 3 i 4 setmanes per preparar les proves amb els seus professors. En aquesta direcció, el Govern reivindica que l’alumnat podrà tenir les competències “fresques” a l’hora d’encarar els examens de recuperació.

Actualment, ja hi ha set comunitats autònomes que no tenen exàmens el setembre i n’hi ha quatre més que preveuen que el curs 2017/2018 es deixin de fer exàmens aquest mes.

Escoles connectades

Per altra banda, el govern central va aprovar ahir un conveni per dur el programa Escoles Connectades a unes altres set comunitats autònomes. Balears és una d’elles i podrà tenir accés a la banda ampla ultraràpida.

La inversió és de 74,36 milions d’euros. D’aquesta actuació del programa, que serà finançat entre l’Estat i les comunitats autònomes amb aportcions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), es beneficiaran més d’1,86 milions d’alumnes de 5.991 centres educatius de Primària i ESO sostinguts amb fons públics.

Les comunitats de les Balears, Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid i el País Valencià disposaran d’una connectivitat a Internet d’almenys 100 megas, així com xarxes internes de comunicacions capaces de manejar de manera eficaç aquest pes.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF