Portada 15/08/2013

La setmana gran de les festes d'estiu

1 min

Les festes d'estiu s'espesseixen en el calendari durant el mes d'agost. Però aquest fet és més evident encara als voltants de dia 15, la data en què tradicionalment se celebra la Mare de Déu d'Agost i que és festa en alguns pobles.

L'alfabeguera acompanya sovint els llits on s'exhibeixen les imatges de la Mare de Déu Morta però, lluny d'aquest escenari, l'alfabeguera acompanya també els cossiers. Avui els de Montuïri surten de l'Ajuntament a les set de l'horabaixa i, després de portar els balls i la bauxa pels carrers del poble, ballaran a l'església la dansa Gentil Senyora , recuperada el 2011. L'endemà la ruta 'cossiera' continuarà a les deu del dematí a Alaró. Els cossiers ballaran en honor de sant Roc i just després començaran les corregudes de joies.

Seguint els actes més tradicionals, alguns nuclis costaners com s'Illot o Cala d'Or celebren processons marítimes en què els pescadors s'encomanen a les forces sobrenaturals i surten a navegar amb les barques engalanades. I si continuam amb les activitats a vorera de mar, a Can Picafort celebren l'amollada d'ànneres de plàstic.

Pel que fa a les revetles, Sant Roc és sinònim de festa a Alaró i a Porreres. Avui a les onze de la nit començarà la Gran Revetlla d'Alaró, a la plaça. Demà la de sa Vilanova, a Esporles, prendrà el protagonisme fester juntament amb la nit de rock de Caimari. I quant a dissabte, la festa nocturna es traslladarà a Montuïri, Esporles, s'Alqueria Blanca, Caimari i a la Colònia de Sant Pere, entre molts altres actes.

stats