Publicitat
Publicitat

LA TRIA 'TECH'

10 funcions sorprenents del Samsung Galaxy S5

Aquest divendres va sortir a la venda el nou 'smartphone' de Samsung amb Android

Aquest divendres va sortir a la venda el nou 'smartphone' emblemàtic de Samsung, el Galaxy S5, que trobareu per terra, mar i aire en els catàlegs de totes les operadores amb diverses modalitats promocionals. Com que probablement l'S5 serà el model amb Android més venut d'aquest any, després de provar-lo he fet un recull de les seves prestacions més curioses, més enllà de les especificacions tècniques.

1. A prova d'aigua i de pols. L'S5 continua funcionant després de ser submergit durant 30 minuts en aigua fins a un metre de profunditat. No és un mòbil per a ús submarí, però es pot mullar en cas de pluja i el podeu portar a la platja perquè si s'embruta de sorra es pot rentar. Tècnicament això es diu que té certificació IP67.

2. Lector dactilar. El botó físic frontal es pot fer servir per desbloquejar el telèfon i per comprar aplicacions amb l'empremta dactilar. Sí, igual que l'iPhone 5s d'Apple. En aquest cas també serveix per fer pagaments amb PayPal. El S5 també té una modalitat de contingut privat (documents, fotografies) que només pot veure el propietari de l'aparell.

3. Podòmetre. El Galaxy S5 té una funció de comptar passes. També admet aplicacions de tercers del mateix tipus, però la que porta incorporada pot mostrar el compte a la pantalla de bloqueig del telèfon.

4. Polsímetre. A la part posterior del telèfon, a sota de la càmera i al costat del flaix, hi ha un detector de ritme cardíac. Només cal tapar-lo amb el dit, esperar uns segons i les pulsacions per minut queden registrades a l'aplicació S-Health incorporada. Ara que Samsung ha obert als desenvolupadors externs la possibilitat d'accedir als sensors, és probable que apareguin altres aplicacions que facin servir aquesta característica.

5. HDR amb vista prèvia. Molts altres mòbils ja disposen de la funció HDR (High Dynamic Range), que,  cada cop que disparem una foto, en realitat en capta diverses amb diferents paràmetres d'imatge i les combina per obtenir el millor resultat en condicions difícils d'il·luminació: contrallums, grans variacions de llum en la mateixa imatge. Però el Galaxy S5 és l'únic que permet veure el resultat abans de prémer el disparador.

6. Audició i visionat en grup. Altres models recents de Samsung permeten escoltar en diversos telèfons connectats a la mateixa xarxa wifi la cançó que sona en un d'ells. Al Galaxy S5 aquesta funció s'ha estès també al vídeo: es pot veure el mateix vídeo en diversos mòbils, i fins i tot fer un mosaic repartint la imatge entre les pantalles de fins a tres aparells per veure-la més gran.

7. Realització de vídeo. Encara més espectacular que l'anterior és la possibilitat d'enregistrar vídeos multicàmera, 'punxant' en temps real des d'un Galaxy S5 les imatges que capten la seva càmera i les de fins a tres telèfons més del mateix model connectats a la mateixa xarxa wifi.

8. Accelerador de descàrrega. El Galaxy S5 porta dues antenes wifi per duplicar la velocitat de la connexió sense fils. Però si teniu molta, molta pressa per descarregar algun fitxer i no us fa res consumir saldo de dades de l'operadora de telefonia, podeu accelerar el procés fins a un 80% fent servir simultàniament la xarxa mòbil 4G i la wifi.

9. Multifinestra. El Galaxy S5 ha heretat dels 'taulèfons' Galaxy Note i les tauletes Galaxy Tab la possibilitat de mostrar simultàniament a la pantalla dues finestres del navegador. Només funciona amb algunes aplicacions, però us permetrà mirar fotos d'Instagram sense perdre de vista els tuits del vostre 'timeline'.

10. Discreció en el software propi. Samsung s'havia caracteritzat per afegir al sistema operatiu dels seus 'smartphones' una quantitat d'aplicacions pròpies que feien més nosa que servei, però no es podien esborrar. Al Galaxy S5 només hi ha una icona per instal·lar-les si es vol. No és pròpiament una prestació del telèfon, però val la pena destacar-la.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF