TRIBUNALS
Política 11/06/2013

Els socialistes presenten recurs contra el Decret de llengües

Menorca impulsa una recollida digital de firmes de protesta pel TIL

Ara Balears/maria Solà
2 min

Palma/maó.El PSIB-PSOE presentarà abans del 19 de juny un recurs contenciós administratiu contra el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) del Govern de José Ramón Bauzá. Els socialistes ja havien impugnat les instruccions del secretari autonòmic d'Educació del 9 de maig sobre com s'havien d'elaborar els projectes per aplicar aquest decret. "Els socialistes estam totalment d'acord que els alumnes aprenguin 3, 4 o 5 llengües", va explicar ahir Francina Armengol, "però no es pot fer des de la improvisació absoluta i sense recursos". Segons la portaveu socialista, "sota el pretext que els alumnes aprenguin més idiomes, aprofundiran en la destrossa de l'educació pública". Armengol, així mateix, criticà que "és un decret que va contra els alumnes, contra els pares i mares, contra els professors i contra l'educació pública". El recurs a la totalitat del TIL se suma a les múltiples iniciatives que des del sector educatiu reclamen la retirada del decret.

Recollida de firmes

L a Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Menorca (FAMPA) ha estat una de les entitats més actives i ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes digitals en contra del TIL que ha estat tan ben rebuda a la comunitat educativa que la resta de federacions de la Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de les Illes Balears (COAPA) l'han presa com a pròpia. A més, han estès la recollida de signatures a tot l'Arxipèlag. Ahir, la branca menorquina en tenia recollides més de 400 en suport a la iniciativa, mentre que al conjunt de les Illes ja se n'han comptades un miler. Els pares i mares pretenen així exigir a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, encapçalada per la menorquina Joana Maria Camps Bosch, la derogació del decret, perquè consideren que la seva aplicació no ajudarà a millorar el rendiment acadèmic dels alumnes. A més, critiquen que el calendari d'aplicació de la normativa és inassumible i que aquesta suposa també un retrocés del català als centres i deixa sense efectes la Llei de normalització lingüística.

El diputat menorquí del PSM-MÉS per Menorca, Nel Martí, va apuntar ahir que coincideix amb els arguments plantejats per la FAMPA i va anar més enllà assegurant que el manifest és la visió generalitzada de tota la comunitat educativa. "El model plantejat pel decret del TIL no té l'aval ni el reconeixement dels experts en educació", manifestà. Martí denuncià que la normativa és el resultat d'una gestió "irresponsable i negligent" en matèria educativa i planteja un model d'ensenyament "sense cap fonament pedagògic" que, segons apuntà, suposarà un increment del fracàs i la marginació escolars.

stats