Política 10/08/2013

La promoció turística avança cap als consells

1 min

La portaveu del Govern, Núria Riera, va informar ahir de l'aprovació del trasllat de les competències de promoció turística als consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Aquest és un primer pas cap a una traspàs definitiu dels serveis amb què es pretén "eliminar duplicitats i estructures administratives paral·leles".

El traspàs d'aquestes funcions, que fins ara duia a terme l'administració de la Comunitat Autònoma s'ha fet dins el procés d'aplicació de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i ha suposat el compliment d'una antiga reivindicació de Menorca i les Pitiüses. Per la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha estat l'única que ha sortit en públic a dir que renunciava a aquesta transferència. Ahir el PSIB li exigí que assumeixi la transferència, com la resta de consells.

L'acord d'ahir serà presentat ara a la Comissió Mixta de Transferències Govern-consells, que "valorarà els mitjans necessaris per fer les funcions i els serveis concrets que hagi d'exercir cada un dels consells insulars". Un cop la comissió faci efectiu el traspàs, les competències que passaran a desenvolupar els consells seran "l'execució d'accions de promoció com són fires, jornades o viatges de premsa i formació d'agents, i les funcions de representació institucional a nivell turístic". L'Agència de Turisme de les Balears (ATB) no desapareixerà, perquè la transferència només afecta les actuacions "pròpies de cada una de les illes" i no les de "promoció conjunta de les Balears".

stats