Política 18/08/2013

Tadeo no vol un ple sobre els directors

L'equip de govern del Consell de Menorca, del PP, ha tornat de denegar la convocatòria de ple per pronunciar-se sobre els expedients incoats per Educació

Ara Balears
2 min
El president Santiago Tadeo no vol un ple sobre els mestres.

Maó.L'equip de govern del Consell de Menorca, del PP, ha tornat de denegar la convocatòria de ple extraordinari formulada per l'oposició per pronunciar-se sobre els expedients incoats per la Conselleria d'Educació del Govern balear als directors de tres instituts de Maó.

Aquests directors havien expressat el seu desacord amb l'aplicació del trilingüisme en els centres de Secundària que dirigeixen.

En un comunicat, el govern del Consell menorquí recorda que aquesta mateixa sol·licitud de ple extraordinari ja havia estat formulada pels grups de l'oposició (PSOE i PSM) i ja havia estat denegada. "La resposta de l'equip de govern -ha indicat- és la mateixa, perquè no han variat les circumstàncies, ja que la proposta que es demana que sigui inclosa en l'ordre del dia afecta expedients administratius concrets, que són competència d'una altra administració, de caràcter disciplinari , reglat i amb un clar contingut jurídic".

La seva aprovació, segons el Consell, requereix d'una anàlisi de la legalitat de l'actuació duta a terme per una altra administració, "fet que excedeix clarament les funcions i l'àmbit competencial d'aquest consell insular", va afirmar el govern que presideix Santiago Tadeo.

Tadeo va dir que "en cap cas" no vol coartar el debat política a la màxima institució de Menorca, "com ja s'ha demostrat en moltes altres ocasions en tractar temes que no són competència pròpia del consell insular".

"Però el cas que ens ocupa es tracta d'una qüestió que afecta l'obertura d'expedients disciplinaris per part d'una altra administració, en mans de la inspecció de la Conselleria d'Educació. El nostre sistema de dret dóna a les parts implicades les garanties suficients per la resolució del conflicte", afirmà.

El president del Consell, Santiago Tadeo, ha transmès tots aquests criteris als portaveus del PSOE i PSM, després d'assenyalar que "l'equip de govern declara estar sempre disposat a debatre temes que, encara que no siguin de competència insular -com ara el TIL i la Formació Professional-, siguin d'interès general per als ciutadans, però no quan es tracta d'expedients administratius oberts per una altra administració".

El govern del Consell de Menorca ha expressat el seu "màxim respecte" a tota la comunitat educativa i als directors dels centres als qui la Conselleria d'Educació ha obert expedients administratius, pendents de resoldre.

Tant el president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo, com la consellera insular d'Educació i Cultura, Maria Neus Baíllo, afirmen haver estat "en contacte permanent i diari" amb la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear -han afirmat els portaveus del Consell insular-, "perquè ens ocupen i preocupen els fets succeïts, que s'haurien de solucionar de la millor manera possible".

stats