CAS BÁRCENAS
Misc 20/12/2013

Continua l'escorcoll a la seu del PP per recollir informació sobre la remodelació de l'edifici

Busquen factures que el jutge Ruz va demanar al partit l'estiu passat. Sospita que les obres es van pagar en negre

M.e.q. / Agències
2 min

MadridEls agents de la UDEF de la policia espanyola i el secretari judicial del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional continuen aquest divendres al matí amb el registre de la seu del PP a la recerca d'informació sobre les obres de reforma de la seu del partit al carrer Gènova de Madrid entre els anys 2005 i 2011. El registre va començar aquest dijous a la nit i s'ha allargat tota la matinada per recopilar la informació sol·licitada pel titular del jutjat, Pablo Ruz, que vol determinar si part dels treballs es van pagar amb diner negre. En concret, els agents policials i el secretari judicial busquen les factures que el jutge Ruz va demanar al PP l'estiu passat.

El secretari judicial i els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal es van presentar a la nit a la seu del PP amb un requeriment per obtenir tota la informació que el partit pugui aportar sobre l'empresa Unifica, la companyia que va remodelar l'edifici del carrer Gènova.

No és casualitat que el jutge hi enviés la policia ahir, just tres dies després que el propietari d'Unifica, l'arquitecte Gonzalo Urquijo, declarés en seu judicial que ell mai havia cobrat en negre, tot i que el seu nom apareix als papers de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, amb l'assignació de suposats pagaments en diners opacs. Ruz el va cridar a declarar després de fer pública una polèmica interlocutòria en què veia provat "a nivell indiciari" la presumpta existència "d'un cert corrent financer de cobraments i pagaments continu en el temps, al marge de la comptabilitat remesa pel PP al Tribunal de Comptes". Una apreciació que deixava el partit de Rajoy sota sospita davant l'opinió pública.

El PP carrega contra Ruz

El jutge va arribar a aquesta conclusió arran d'un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia, que el PP va desqualificar per la seva "insolvència". El malestar del PP va arribar a tal punt que la número dos del partit, María Dolores de Cospedal, va començar a finals de novembre una ofensiva per desacreditar Ruz. En la primera compareixença pública de Cospedal després de la interlocutòria, la dirigent popular en cap moment va criticar de manera oberta la decisió de Ruz, però va quedar clar que, en la pràctica, la direcció del partit posava en marxa la maquinària per desmuntar la tesi judicial. Va demanar a la Fiscalia que revisés les factures en mans del jutge perquè es pogués veure "amb claredat" que els comptes del PP recullen els pagaments de les obres fetes al quarter general del PP a Madrid.

El requeriment del jutge ahir tenia aquest objectiu: aconseguir factures que fins ara no han estat al seu poder i que el PP sosté que existeixen. El Partit Popular sempre assegura que està a disposició de la justícia.

stats