Riera troba que parlar amb els Docents no és urgent

Quatre setmanes ha tardat l’Assemblea de Docents a suspendre la tasca de Núria Riera al capdavant de la Conselleria d’Educació. Neguen que Riera s’hi hagi posat en contacte per concretar una trobada. “Em va cridar el mateix dia que va prendre possessió i als cinc dies vam tornar a parlar per demanar que posàs data”, assegurà ahir el portaveu dels docents Iñaki Aicart. “Jo no he rebut cap telefonada per part del seu equip per quedar. No sabem què pensar... Bé, sí que ho sabem”, afegí.

La consellera d’Educació justificà ahir que encara no s’hagi assegut amb l’Assemblea perquè prioritza trobades amb altres representants de la comunitat educativa. Tot i que Núria Riera va reiterar la intenció de reunir-se amb els portaveus dels Docents quan acabi amb la ronda que fa a hores d’ara amb representants sindicals i batles de cada municipi que acompanyen directors de centres i associacions de pares i mares, va assenyalar també que té altres prioritats i que tot arribarà. De moment, continua sense haver-hi cap data fixada.

En roda de premsa, els docents recordaren ahir a Riera que la vaga va molt més enllà del TIL”, en paraules de Guillem Barceló, i per això demanen solucions. Defineixen la consellera com una “Penèlope del segle XXI” a qui “només li interessa fer temps per arribar a les eleccions” i “donar una imatge de diàleg que és irreal”.

Vaga legal

Un informe legal redactat pels serveis jurídics de l’Assemblea defensa la validesa de la convocatòria de vaga del col·lectiu. Responen així al missatge d’Educació encetat per Camps i continuat per Riera que l’única convocatòria vàlida i legal és la dels sindicats STEI i CCOO, argument que addueix l’Executiu per marginar els Docents de la negociació amb els comitès de vaga.

Els advocats exposen que la Conselleria va requerir-los que esmenassin determinades deficiències detectades en la convocatòria presentada el setembre de 2013 i que, aportada tota aquesta documentació, no s’ha rebut més que silenci, que interpreten “com una aprovació del tràmit administratiu”.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF