ELS PAPERS DE BÁRCENAS
Misc 11/07/2013

Rajoy ignora la pressió i carrega contra la premsa

El PP li garanteix que no haurà de donar cap explicació al Congrés sobre Bárcenas fins al setembre

i
M. Eugènia Quetglas
2 min
El número tres del PP, Carlos Floriano, va defensar amb vehemència Mariano Rajoy.

MadridLa Moncloa va intentar torejar ahir la pressió que pateix Mariano Rajoy, provocada per les confessions de Luis Bárcenas, amb dues consignes: defensar el president espanyol per damunt de tot i carregar contra els irresponsables que fan cas "del mentider" de l'extresorer del PP. És a dir, desacreditar la tasca de la premsa.

Tots els ministres i alts càrrecs del PP que ahir tenien actes públics es van atrinxerar amb el seu líder lloant la seva honorabilitat. El més agosarat va ser el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que va ser el primer a arremetre contra "el desori" de notícies que "enfanguen i creen desconfiança" en l'Estat. Montoro va ajudar que no hi hagués cap dubte a l'hora d'interpretar les paraules que Rajoy va pronunciar en un acte a la planta de General Motors de Saragossa. Es va negar a enfrontar-se a la premsa i va seguir sense verbalitzar les dotze lletres juntes que formen el nom de Luis Bárcenas, però en el seu discurs, després d'advertir que "l'economia necessita alegria", va deixar anar un dard enverinat cap a la premsa: "No es parla de les coses importants i sí del que no és el millor".

El boicot

Ni el PP ni Rajoy pensen canviar d'estratègia. Rajoy evitarà costi el que costi donar explicacions sobre el suposat finançament il·legal del PP i els cobraments en negre. De moment, al Congrés el PP bloquejarà qualsevol possibilitat de sentir el seu líder fins al setembre, malgrat que li costi el consens en la llei de transparència com es va veure ahir després que PSOE, IU i grup mixt plantessin el PP en la ponència perquè consideren que és absurd legislar la transparència quan el govern no ho és.

El PP farà avui d'escut de Rajoy. Farà servir la seva majoria absoluta a la diputació permanent del Congrés per dir no a un ple extraordinari perquè expliqui la seva versió del cas Bárcenas i, a més, a la junta de portaveus imposarà que no hi hagi una sessió de control el dia 16 per evitar qualsevol pregunta incòmoda al president.

stats