Política 22/12/2017

Pericay s’anima i apunta a les eleccions de les Balears

Ara Balears
1 min
Pericay s’anima
 I apunta a les eleccions de les Balears

PalmaL’endemà del 21-D, els partits polítics de les Illes varen poder valorar amb més repòs els resultats que deixaren les eleccions. El portaveu parlamentari de Ciutadans a les Balears, Xavier Pericay, va ser qui es va mostrar més content. N’hi havia motiu: la seva formació es va convertir en el partit més votat, però sense possibilitat de formar govern ni de discutir la majoria independentista. Però això no va restar eufòria al líder taronja a les Illes, que va afirmar que “guanyarem les properes eleccions”.

Per Pericay, “és molt important el resultat de les eleccions”, però diu que tenen un segon objectiu. Saben que hi ha una situació difícil i va assegurar que “no sé fins a quin punt serà fàcil remuntar això”. Tanmateix, va demanar al bloc independentista que “recondueixi la situació” i que “continuïn demanant la independència si la volen, però des d’un marc legal”.

Per un altre cantó, el gran derrotat, el PP. El secretari general dels populars, Toni Fuster, va admetre que els resultats “no han estat bons” i va dir que els conservadors “hauran de fer una profunda reflexió i autocrítica” d’una manera “sincera i humil”.

Pel portaveu dels socialistes balears, Iago Negueruela, una de les lectures dels resultats ha de ser que “un dels principals responsables de la situació, el Partit Popular, passa a ser una formació marginal”.

D’altra banda, el coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, va celebrar que les urnes “deslegitimassin” el 155 i l’estat d’excepció imposat pel PP, el PSOE i C’s.

stats