Política 02/12/2017

El PSOE presenta al Congrés una iniciativa per prohibir les prospeccions

Ara Balears
1 min
El PSOE reacciona davant del vet de PP i C’s al Congrés.

PalmaEl grup socialista al Congrés va presentar ahir una proposició no de llei amb la qual vol prohibir les prospeccions d’hidrocarburs a la mar que està en jurisdicció estatal. Seguiria la línia del que es va aprovar -per unanimitat- al Parlament i que la mesa del Congrés, amb els vots del PP i de Ciutadans, va vetar.

Els diputats balears, Sofía Hernanz i Pere Joan Pons, van subratllar que “demostra el nostre compromís real i sincer per posar fi a l’amenaça de les prospeccions petrolíferes a Balears i a tot Espanya”.

La PNL pretén protegir l’ecosistema marí del possible deteriorament que hi poden produir les activitats d’exploració, investigació i explotació d’hidrocarbus o altres substàncies minerals. A més, varen recordar que existeixen molts permisos d’investigació i autoritzacions de prospeccions per a l’explotació d’hidrocarburs que representen un “seriós risc” per al medi ambient. Reclamen que es desenvolupin amb una major seguretat. La iniciativa també prohibeix l’exploració mitjançant adquisicions sísmiques, sigui quina sigui la seva finalitat.

stats