LABORAL
Política 27/08/2013

El PP demanarà a Rajoy més flexibilitat laboral per conciliar família i feina

Aquesta mesura d'adequació dels horaris laborals seria d'aplicació en centres d'ensenyament, en el sector de l'oci i també en els serveis de transport

Ara Balears
1 min

Palma.El Partit Popular instarà el govern de Mariano Rajoy a promoure la flexibilitat horària per tal de compatibilitzar la feina amb la vida familiar.

La iniciativa està impulsada per la diputada del PP María José Bauzá, després de considerar que els horaris a Espanya "són més rígids que a la resta dels països de la Unió Europea". Segons la parlamentària, "la falta de temps i les dificultats per poder distribuir de manera racional el temps de treball minven considerablement la qualitat de vida de les persones".

Aquesta mesura d'adequació dels horaris laborals seria d'aplicació en centres d'ensenyament, en el sector de l'oci i també en els serveis de transport.

Una altra mesura és el foment del teletreball, modalitat de fer feina a distància, a la qual poden adherir-se aquells empleats que hagi de ser presents a l'oficina per poder realitzar la seva feina. "Aquesta modalitat s'organitza fent ús de les tecnologies de la informació i afavoreix no només la conciliació familiar, sinó també l'estalvi de temps i despeses de desplaçament, a més de part del pressupost personal en menjar i roba", explicà la diputada, qui advertí que el teletreball només es pot aplicar tres dies setmanalment.

stats