ESPIONATGE POLÍTIC
Política 20/06/2013

El PP amenaça de querellar-se contra el PSIB

La portaveu dels conservadors, Mabel Cabrer, rebutja la petició de compareixença al Parlament del president Bauzá que havia demanat el PSIB

Q. T.
2 min

Palma.El PP amenaça de querellar-se contra el PSIB si continua mantenint que els populars intentaren fer espionatge a jutges i fiscals quan eren a l'oposició. La portaveu popular, Mabel Cabrer, insistí ahir que és "rotundament fals" que el PP volgués investigar membres de la judicatura i qualificà "d'injúries i calúmnies" les afirmacions fetes pels socialistes, que es basen en unes declaracions de l'exsecretari general del PP balear Miquel Ramis en les quals deixava entreveure la possibilitat d'investigar-los. "Que es retractin" i no continuïn amb aquestes "falsedats", recalcà la diputada, qui defensà que el seu partit ha donat prou explicacions sobre la investigació que l'any 2010 ordenà el PP a una agència de detectius perquè seguís el rastre de càrrecs del Pacte. "Era legal i legítim" i "es va pagar amb doblers del partit", afegí la portaveu popular, qui també defensà que el president José Ramón Bauzá, que ja presidia la formació l'any 2010 quan s'ordenà l'espionatge polític, "no en tenia coneixement".

Amb aquests arguments, la portaveu dels conservadors rebutjà la petició de compareixença al Parlament del president Bauzá quehavia demanat el PSIB. El PP també rebutjà la compareixença de Bauzá per donar explicacions sobre el finançament autonòmic i, al mateix temps, es descartà la iniciativa presentada per MÉS per assolir un acord unànime en aquest punt que permetés al Govern anar a Madrid amb més força per negociar.

Ple el 2 de juliol

Així les coses, el ple extraordinari que es farà el dos de juliol no inclourà sessió de control al Govern i només servirà per ratificar els tres darrers decrets llei aprovats pel Govern: el de turisme, el de funció pública i el sanitari. L'oposició denuncià l'abús del decret llei injustificat i criticà que el PP impedís el control al Govern. "El PP ha convertit el Parlament en una oficina de l'Executiu, que està oberta per a allò que els interessa i tancada per als problemes dels ciutadans", sentencià el portaveu adjunt dels socialistes, Vicenç Thomàs.

stats