Publicitat
Publicitat

XOC PER LA CONSULTA

Mas i Rajoy mantenen el diàleg sota mínims

Fonts de l'entorn de Rajoy insisteixen a dotar d'un perfil baix el pols entre els dos executius a tomb de la consulta

Sota mínims. Aquest és l'estat actual -que ja fa mesos que dura- del diàleg entre Artur Mas i Mariano Rajoy. D'ençà que el president de la Generalitat va enviar al juliol a la Moncloa una carta en què demanava la celebració d'una consulta, el contacte entre els dos mandataris ha estat breu -amb prou feines un parell de minuts- i exclusivament telefònic. El procés sobiranista, sumat al "greuge" que el Govern considera que l'executiu espanyol ha comès amb el repartiment del dèficit, ha deixat les relacions encara més tocades.

Tant és així que ni tan sols la intervenció d'homes bonsha permès una cita entre els dos presidents. L'únic contacte que es preveu, si es té en compte el que defensen a la Moncloa i el que intueixen a Palau, serà la carta amb què Rajoy contestarà la petició de Mas. El president espanyol, en conversa telefònica -així ho va explicar ahir el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una entrevista al canal 3/24-, va avisar Mas que ja havia rebut la missiva i que la contestaria. L'única incògnita és saber quan arribarà a la bústia de la Generalitat.

Ni un mil·límetre

Fonts de l'entorn de Rajoy insisteixen a dotar d'un perfil baix el pols entre els dos executius a tomb de la consulta. "La posició del president és coneguda i no ha variat", asseguren a la Moncloa, on tenen la intenció de tenir guardada al calaix la carpeta catalana. Això dificulta la feina als abanderats -polítics i mediàtics- del diàleg, que veuen acotat el seu terreny de joc, i obliga Mas a actuar sense interlocució a l'altra banda. Reunió fallida al marge, aquests agents observen com ni Mas ni Rajoy es mouen de la seva posició. Ni el català renuncia a la consulta ni l'espanyol vol parlar-ne.

Els alts dirigents de CiU sostenen, davant d'aquesta situació, que Rajoy erra el tret. Que podria haver matat el debat abans de vacances i que la reentrada al setembre li hauria resultat més senzilla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF