Crisi política
Misc 05/08/2013

Margallo fa pujar la tensió amb l'ofensiva contra Gibraltar

Ara
2 min

MadridL'"hora del pati" de Margallo

El missatge de fermesa i mà dura del ministre espanyol d'Afers Estrangers davant de les autoritats de Gibraltar i l'exigència patriòtica de respecte ha fet pujar la tensió a la zona. Especialment entre els alcaldes i treballadors espanyols, indignats amb una ofensiva que no entenen. És el cas dels treballadors de la zona d'Algesires i La Línea de la Concepción, que n'estan patint les conseqüències. Fins i tot la Policia Nacional, que ha de fer els controls que provoquen les cues polèmiques, comença a llançar missatges d'alerta. Mentre José Manuel García-Margallo advertia ahir, a l' Abc , que "s'ha acabat l'hora del pati per a Gibraltar" -es referia a l'actuació dels seus predecessors en el càrrec-, ciutadans i alcaldes espanyols s'alçaven contra aquesta actitud.

Indignats per la "vulneració de drets"

Manuel Márquez, delegat de l'Associació Sociocultural de Treballadors Espanyols a Gibraltar (Astecg), expressava ahir que la "indignació" és creixent. Afirmava que hi ha uns deu mil espanyols que treballen a Gibraltar i que unes 30.000 persones travessen cada dia la frontera, i va denunciar que s'està produint "una vulneració del dret dels ciutadans", amb cues de vehicles de fins a set hores a causa dels controls policials estrictes. Per evitar aquestes cues, molts dels afectats es veuen obligats a creuar caminant per no arribar tard i arriscar-se a "perdre la feina" quan La Línea de la Concepción (Cadis) té un alt índex d'atur. Astecg enviarà al govern espanyol una carta per expressar el seu malestar.

Taula de Gibraltar urgent

Pel representant dels treballadors afectats, aquest conflicte ha estat provocat per Madrid per "desviar l'atenció". Márquez creu que s'ha "manipulat" el llançament de blocs de formigó en aigües de la badia que ha fet Gibraltar -un dels principals retrets del govern espanyol a les autoritats del Penyal, a les quals acusa de malmetre el medi ambient i les zones de pesca espanyoles-. L'alcaldessa de La Línea de la Concepción, Gemma Araujo (PSOE), ha anunciat que dilluns convocarà "amb caràcter d'urgència" la Taula de Gibraltar per abordar el problema i les repercussions de l'actuació del govern espanyol.

stats