Publicitat
Publicitat

Pàgina no trobada

Ens sap greu, la pàgina que demaneu no es troba al nostre servidor. Utilitzeu el nostre cercador per trobar el que busqueu.

O bé, aneu a:

Portada de l’Ara.cat

Si continueu sense trobar el que busqueu, podeu contactar amb l’Ara.cat.

}, "dateModified": "2016-01-28T06:23:00+01:00", "mainEntityOfPage": "https://www.arabalears.cat/premium/politica/Margallo-tensio-lofensiva-contra-Gibraltar_0_968903179.html", "articleSection": "Pol\u00edtica", "articleBody": "L'\"hora del pati\" de Margallo El missatge de fermesa i m\u00e0 dura del ministre espanyol d'Afers Estrangers davant de les autoritats de Gibraltar i l'exig\u00e8ncia patri\u00f2tica de respecte ha fet pujar la tensi\u00f3 a la zona. Especialment entre els alcaldes i treballadors espanyols, indignats amb una ofensiva que no entenen. \u00c9s el cas dels treballadors de la zona d'Algesires i La L\u00ednea de la Concepci\u00f3n, que n'estan patint les conseq\u00fc\u00e8ncies. Fins i tot la Policia Nacional, que ha de fer els controls que provoquen les cues pol\u00e8miques, comen\u00e7a a llan\u00e7ar missatges d'alerta. Mentre Jos\u00e9 Manuel Garc\u00eda-Margallo advertia ahir, a l' Abc , que \"s'ha acabat l'hora del pati per a Gibraltar\" -es referia a l'actuaci\u00f3 dels seus predecessors en el c\u00e0rrec-, ciutadans i alcaldes espanyols s'al\u00e7aven contra aquesta actitud. Indignats per la \"vulneraci\u00f3 de drets\" Manuel M\u00e1rquez, delegat de l'Associaci\u00f3 Sociocultural de Treballadors Espanyols a Gibraltar (Astecg), expressava ahir que la \"indignaci\u00f3\" \u00e9s creixent. Afirmava que hi ha uns deu mil espanyols que treballen a Gibraltar i que unes 30.000 persones travessen cada dia la frontera, i va denunciar que s'est\u00e0 produint \"una vulneraci\u00f3 del dret dels ciutadans\", amb cues de vehicles de fins a set hores a causa dels controls policials estrictes. Per evitar aquestes cues, molts dels afectats es veuen obligats a creuar caminant per no arribar tard i arriscar-se a \"perdre la feina\" quan La L\u00ednea de la Concepci\u00f3n (Cadis) t\u00e9 un alt \u00edndex d'atur. Astecg enviar\u00e0 al govern espanyol una carta per expressar el seu malestar. Taula de Gibraltar urgent Pel representant dels treballadors afectats, aquest conflicte ha estat provocat per Madrid per \"desviar l'atenci\u00f3\". M\u00e1rquez creu que s'ha \"manipulat\" el llan\u00e7ament de blocs de formig\u00f3 en aig\u00fces de la badia que ha fet Gibraltar -un dels principals retrets del govern espanyol a les autoritats del Penyal, a les quals acusa de malmetre el medi ambient i les zones de pesca espanyoles-. L'alcaldessa de La L\u00ednea de la Concepci\u00f3n, Gemma Araujo (PSOE), ha anunciat que dilluns convocar\u00e0 \"amb car\u00e0cter d'urg\u00e8ncia\" la Taula de Gibraltar per abordar el problema i les repercussions de l'actuaci\u00f3 del govern espanyol." }
Publicitat
Publicitat

Crisi política

Margallo fa pujar la tensió amb l'ofensiva contra Gibraltar

L'"hora del pati" de Margallo

El missatge de fermesa i mà dura del ministre espanyol d'Afers Estrangers davant de les autoritats de Gibraltar i l'exigència patriòtica de respecte ha fet pujar la tensió a la zona. Especialment entre els alcaldes i treballadors espanyols, indignats amb una ofensiva que no entenen. És el cas dels treballadors de la zona d'Algesires i La Línea de la Concepción, que n'estan patint les conseqüències. Fins i tot la Policia Nacional, que ha de fer els controls que provoquen les cues polèmiques, comença a llançar missatges d'alerta. Mentre José Manuel García-Margallo advertia ahir, a l' Abc , que "s'ha acabat l'hora del pati per a Gibraltar" -es referia a l'actuació dels seus predecessors en el càrrec-, ciutadans i alcaldes espanyols s'alçaven contra aquesta actitud.

Indignats per la "vulneració de drets"

Manuel Márquez, delegat de l'Associació Sociocultural de Treballadors Espanyols a Gibraltar (Astecg), expressava ahir que la "indignació" és creixent. Afirmava que hi ha uns deu mil espanyols que treballen a Gibraltar i que unes 30.000 persones travessen cada dia la frontera, i va denunciar que s'està produint "una vulneració del dret dels ciutadans", amb cues de vehicles de fins a set hores a causa dels controls policials estrictes. Per evitar aquestes cues, molts dels afectats es veuen obligats a creuar caminant per no arribar tard i arriscar-se a "perdre la feina" quan La Línea de la Concepción (Cadis) té un alt índex d'atur. Astecg enviarà al govern espanyol una carta per expressar el seu malestar.

Taula de Gibraltar urgent

Pel representant dels treballadors afectats, aquest conflicte ha estat provocat per Madrid per "desviar l'atenció". Márquez creu que s'ha "manipulat" el llançament de blocs de formigó en aigües de la badia que ha fet Gibraltar -un dels principals retrets del govern espanyol a les autoritats del Penyal, a les quals acusa de malmetre el medi ambient i les zones de pesca espanyoles-. L'alcaldessa de La Línea de la Concepción, Gemma Araujo (PSOE), ha anunciat que dilluns convocarà "amb caràcter d'urgència" la Taula de Gibraltar per abordar el problema i les repercussions de l'actuació del govern espanyol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF