Política 09/05/2015

Manel Carmona: “Sense recursos no podem recuperar serveis públics”

Manel Carmona (Manacor, 1975) és el coordinador d’Esquerra Unida i candidat autonòmic de Guanyem. Diu que cerquen retornar els serveis públics a la ciutadania.

Q. Torres
2 min
Manel Carmona: “Sense recursos no podem recuperar serveis públics”

PalmaManel Carmona (Manacor, 1975) és el coordinador d’Esquerra Unida i candidat autonòmic de Guanyem. Diu que cerquen retornar els serveis públics a la ciutadania.

Quina diferència hi ha entre Guanyem i Esquerra Unida?

Guanyem és un espai superador d’Esquerra Unida en la mesura que s’han incorporat a aquesta plataforma unitària persones procedents de la cultura socialista, Alternativa Socialista com a organització, persones procedents del PSOE, de MÉS, d’Esquerra Republicana i, especialment de manera molt nombrosa, de Podem, i moltíssims activistes sense adscripció política, però amb un bagatge de lluita des de les organitzacions socials.

Què pensau que us aportarà l’operació amb Esquerra Republicana?

No hi ha una operació amb Esquerra Republicana.

Tot això és per aguantar el cop de Podem?

És el resultat d’un procés de persones, organitzacions socials i polítiques que hem tingut clar des de fa un any que cal engegar del Govern aquells que han obert la porta a les reformes estructurals que imposa la Troika i l’oligarquia financera, i que cal unir-se per defensar els interessos de la majoria social i retornar els serveis públics a la ciutadania.

En què us diferenciau de Podem?

Hi ha propostes que ens diferencien de Podem, del PSOE i de MÉS.

Podeu concretar-ne una?

Cal que des del Govern puguem garantir la suficiència financera per fer front a la recuperació de la sanitat i l’educació pública, el treball garantit, que els joves no hagin d’emigrar, que puguin accedir a la universitat… I això implica impulsar quatre mesures cabdals: una socialtaxa, que recaptaria 104,5 milions; un conveni amb l’Agència Tributària per combatre el major espoli que pateix Balears, el frau fiscal, i podríem recuperar 300 milions per al pressupost autonòmic; la renegociació del deute bancari de l’administració autonòmica per retornar als nivells de devolució de l’any 2007 i 2008, i d’aquí obtindríem 500 milions de liquiditat; i hem de tornar a l’erari públic els doblers robats pel PP i la dreta regionalista, uns 450 milions. No volem enganar ningú. Sense recursos, és impossible recuperar els serveis públics, esperonar l’economia i posar en marxa plans garantits d’ocupació.

El vostre objectiu és entrar al Parlament per formar un nou Pacte?

És poder influir en el patiment de centenars de milers de persones que han vist reduïts els seus salaris, que no tenen feina i als quals han dificultat l’accés a la sanitat, l’educació o les pensions. I això suposa obtenir un bon resultat i ser la clau per poder condicionar, sobre la base d’accions concretes com les que he indicat, l’acció d’un futur govern cap a la majoria social. Si hem d’entrar-hi o no, ho decidiran els 2.000 inscrits a Guanyem.

stats