CORRUPCIÓ
Política 05/08/2013

L'ombra de la sospita, ara sobre el marit de Cospedal

La Fiscalia sospita que va actuar irregularment a Liberbank

Ara
1 min

Barcelona.La Fiscalia de Cantàbria ha obert diligències d'investigació penal per l'actuació a Liberbank d'Ignacio López del Hierro, marit de la secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal. Vol esbrinar si va cometre delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental en cobrar fins a 7.000 euros al mes per part d'una filial de Liberbank, Bancantabria Renting, que negava que treballés per ells, tal com sosté l'exconseller de Caja Cantabria Alfonso Díez, segons va informar ahir El Mundo . Díez, integrant del sindicat Comfia-CCOO, encapçala la denúncia, amb el treballador de l'entitat Francisco Manuel Hernández, contra Del Hierro. La denúncia va ser presentada el 26 de juny a la Fiscalia Anticorrupció, que va considerar que calia investigar els fets.

Liberbank va néixer de la integració de tres caixes d'estalvis -Grupo Cajastur, en la qual s'havia integrat el 2009 Caja Castilla-la Mancha, Caja de Extremadura i Caja Cantabria- i va contractar López del Hierro el 2011.

El PSOE exigeix explicacions

El PSOE de Castella-la Manxa va exigir ahir explicacions immediates. La portaveu i vicesecretària general del PSOE de Castella-la Manxa, Cristina Maestre, va reclamar a Cospedal que aclareixi si el seu marit cobrava o "segueix cobrant" els 7.000 euros en qüestió. "¿Li sembla ètic que el seu marit cobri 7.000 euros d'una entitat financera rescatada?", va etzibar Maestre.

En canvi, el secretari d'Acció Provincial del PP manxec, Jaime Ramos, va vincular les informacions a "l'enfrontament i l'oposició contundent que ha tingut la presidenta regional durant tot aquest temps" contra Luis Bárcenas.

stats