Dretadecidir
Política 09/08/2013

L'ANC insta el Govern català a ser a la cadena humana

L'entitat independentista ja ha reservat un espai per als membres del Govern en l'anomenada Via Catalana per la Independència

Marc Colomer
2 min

BarcelonaL'Executiu català ja té lloc reservat

"Hem demanat al Govern -de Catalunya- que formi part de la Via Catalana per demostrar la unió amb la societat per aconseguir que es convoqui la consulta". Amb aquestes paraules la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va fer explícita la seva crida a l'executiu d'Artur Mas a participar activament en la cadena humana que travessarà Catalunya el pròxim Onze de Setembre. L'ANC busca una significació més activa del Govern respecte de la gran manifestació de la Diada del 2012, quan molts consellers van afegir-se a la marxa reivindicant la proposta de pacte fiscal i no pas l'aspiració a un estat propi per a Catalunya.

L'entitat independentista ja ha reservat un espai per als membres del Govern en l'anomenada Via Catalana per la Independència. Es tracta del tram de la cadena que passarà per la plaça Sant Jaume de Barcelona, just davant del Palau de la Generalitat i de l'Ajuntament. També hi tindran un lloc reservat els diputats del Parlament en el tram que passarà pel Parc de la Ciutadella, on hi ha ubicada la seu de la cambra catalana. I comencen a esvair-se dubtes sobre el posicionament dels partits catalans davant la Via Catalana, que ja supera els 300.000 inscrits, entre els quals l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

El lema es manté tot i la crida d'Unió

Paradoxalment, el que ha precipitat aquest posicionament general dels partits ha estat la carta d'Unió adreçada a l'ANC, per demanar que canviï el lema de la cadena humana perquè se centri en el dret a decidir i no en la independència. CDC i ERC, amb unes bases tensionades a favor del procés sobiranista, expressaven el seu suport i plena predisposició a participar-hi. ICV-EUiA, en canvi, no té previst significar-se fins després de vacances. Qui no té cap intenció de ser-hi és el PSC.

Unió Democràtica de Catalunya va ampliar la seva ofensiva per fer replantejar el lema de la cadena humana, enviant també a Òmnium Cultural la carta que dimecres va remetre a l'ANC. Però la resposta ja l'havia deixat clara Forcadell. No hi haurà cap canvi de lema. "Seria un pas enrere" canviar ara el lema, va opinar Forcadell.

stats