Política 02/08/2013

"El Govern ha fracassat en aconseguir l'1,8% de dèficit"

Armengol recordà que el president del Govern, José Ramón Bauzá, havia afirmat a la Cambra autonòmica que no acceptaria un dèficit inferior a l'1,8% de 2012

Ara Balears
2 min

Palma.La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, negà ahir que el dèficit de l'1,47% permès pel govern central a Balears per enguany sigui una bona notícia i asseverà que "el Govern ha fracassat en el seu objectiu d'aconseguir un 1,8%".

Armengol recordà que el president del Govern, José Ramón Bauzá, havia afirmat a la Cambra autonòmica que no acceptaria un dèficit inferior a l'1,8% de 2012.

La líder socialista lamentà "un cop més" l'actitud de l'Executiu, que segons la socialista ha mantingut "el cap baix" durant la celebració a Madrid del Consell de Política Fiscal i Financera, que va fixar el dèficit del 2013 per a les Illes en un 1,47%. Armengol, a més a més, criticà que el Govern "no hagi estat capaç d'obrir la boca per defensar el que toca a les Illes Balears" amb referència als 800 milions d'euros en inversions estatutàries".

Segons explicà la líder de l'oposició, aquest 1,47% suposarà en realitat que l'Executiu podrà disposar d'uns 150 milions d'euros addicionals i no de 350, ja que descompta els més de 100 milions del conveni de carreteres previstos en el pressupost d'enguany i que no arribaran i els altres 115 que s'havien previst recaptar en concepte d'impostos.

A més, la socialista es demanà a què destinarà l'excedent, "si a pagar deute o assumptes socials i a educació, que és el que reclamarà el seu grup".

Així mateix, el portaveu del grup parlamentari MÉS, Biel Barceló, assegurà que amb aquesta xifra només s'aconsegueix una cosa: "Que en comptes d'estrangular les Illes amb les dues mans ho facin amb una".

Barceló considera que amb aquest dèficit les retallades continuaran, com també els problemes financers, per la qual cosa ha advocat per afrontar "d'una vegada d'una manera clara" el finançament de les Illes. "L'únic és que ara et deixen respirar una mica, però et segueixen escanyant, no és una situació per estar tranquils ni contents", va concloure.

stats