Detalls
Política 20/06/2013

Dels comptes de Sacresa a campanyes electorals, intermediaris i fiançes judicials

2 min

Ajuntament de Palma

Miquel Nadal va admetre ahir una contrapartida de Sacresa "per haver inspirat les bases del concurs de". De fet, Nadal relatà en un escrit presentat a la sala que rebia de Sacresa, a través de l'acusat Santiago Fiol, documentació precisa per preparar el concurs. Nadal diu que els doblers que li entregà Bartomeu Vicens es destinaren a finançar la campanya a l'Ajuntament de Palma. Nadal optava a la batlia per UM.

Honoraris

L'home de Sacresa a Balears, l'advocat Santiago Fiol (el cinquè acusat) insistí ahir a convèncer el tribunal que ell entregava "tancats" els sobres de Sacresa a Nadal, un sobres que, segons Nadal, contenien documentació per preparar el concurs. Les acusacions intentaren esbrinar quina era la funció de Fiol, per la qual cobrà fins a 174.000 euros. Va cobrar això per fer de missatger?, li arribaren a demanar. Ell es tancà en banda.

Gènere epistolar

Vicens decidí aportar les cartes que rebé de Munar a la presó. I l'expresidenta féu el mateix lliurant les respostes de l'exconseller. En una, Vicens li diu (suposadament referint-se a la Fiscalia): "Et tenen ben emproada", "els nostres enemics íntims no deixen de pressionar-me" o també "estic cansat... no els basta amb la condemna, continuen torturant-me". Després, BartomeuVicens va matisar aquestes expressions.

La veritat

Els defensors de la resta d'acusats s'esforçaren a desacreditar la versió de Vicens inquirint-lo sobre els beneficis del pacte amb la Fiscalia. Vicens digué que tres anys a la presó "fan reflexionar", que ja està molt cansat i que vol dir la veritat. Aquest és el motiu de la seva confessió. Negà que se l'induís a incriminar els altres i que ho fa perquè és la veritat. Afegí que emprà els doblers de Sacresa per pagar les fiançes i poder viure.

stats