Misc 06/03/2015

Declaració de mínims per reivindicar el dret a decidir a les eleccions

i
Roger Mateos
1 min
Joan Rigol promourà un manifest contra la decisió del TC de tombar la llei de consultes.

BarcelonaQuatre mesos després de l’última trobada, els partits i entitats que integren el Pacte Nacional pel Dret a Decidir es tornen a reunir aquest matí al Parlament per debatre com encaren els pròxims passos del procés sobiranista. L’última reunió es va celebrar en vigílies del 9-N. Ara a l’horitzó s’hi situen les eleccions del 27 de setembre, que no generen precisament consens entre les forces sobiranistes a l’hora de considerar-les com un plebiscit sobre la independència. De fet, ni Unió ni ICV-EUiA les veuen així.

Conscient dels delicats equilibris sobre els quals s’aguanta ara el Pacte, Joan Rigol -que n’és el coordinador- ha mirat de teixir un complicat consens al voltant d’una nova declaració que s’aprovarà avui i que intenta no incomodar cap de les parts. El pronunciament emparaulat, segons les diverses fonts negociadores consultades per l’ARA, a la força haurà de ser retòric i no podrà anar gaire més enllà de proclamar que les eleccions del 27-S han de “mantenir” la reivindicació del dret a decidir dels catalans.

A més de refermar la vigència del dret a decidir i d’apostar per mantenir un debat democràtic i plural al voltant del procés, es convidarà la gent a participar i votar el 27-S. La reunió també servirà per aprovar un manifest en contra de la decisió del Tribunal Constitucional de tombar la llei de consultes i el decret del 9-N. A la reunió, que encapçalarà un cop més el president de la Generalitat, Artur Mas, hi participaran els eurodiputats de CiU, ERC i ICV-EUiA, que explicaran com es percep des d’Europa el procés polític per decidir el futur de Catalunya.

stats