PRESSUPOSTOS
Política 22/12/2017

El Consell de Mallorca destina 1,2 milions a Política Lingüística

Ara Balears
1 min
El Consell aprovà el pressupost més alt.

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà 1.239.000 euros a Política Lingüística el 2018. L’objectiu: donar “una empenta a la normalització de la llengua”, segons va defensar ahir en el ple d’aprovació dels pressupostos el vicepresident i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado. La inversió d’aquesta àrea s’invertirà, sobretot, en el pagament de les subvencions pendents de 2008, la recuperació de la línia d’ajudes a la retolació en català i a l’organització de l’Any Llompart. El ple va aprovar ahir, definitvament, el pressupost més alt de la seva història.

En total, seran 447 milions d’euros que marquen uns comptes socials, municipalistes, sanejats i que aposten per la inversió, segons la institució insular. Han rebut els 21 vots a favor del PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, Podem i El Pi, i els 11 vots en contra de Partit Popular i Ciutadans.

Segons el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, els pressupostos tenen com a prioritat “absoluta” les polítiques socials, de protecció del territori i de l’impuls a la inversió.

L’increment de la partida total ha estat de gairebé 69 milions. Una de les prioritats principals són les polítiques socials, ja que s’hi destinen el 54% dels nous recursos. En aquest semtit, el Consell aportarà 190 milions d’euros a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, que tornarà a tenir el pressupost més social de la història. Es destinaran també 117 milions al Departament de Territori i Infraestructures per promoure la protecció del territori. Les inversions per a ajuntaments es materialitzaran amb 34 milions entre ajudes i subvencions. L’endeutament del Consell d’enguany serà de 21 milions d’euros.

stats