19/02/2015

Colau promet una renda municipal si governa a Barcelona

2 min
Colau promet una renda municipal si governa a Barcelona

BarcelonaUn pla de xoc de 160 milions

“Barcelona és una ciutat amb recursos, però que estan mal repartits”. Ada Colau va subratllar ahir que les prioritats de Barcelona en Comú per als primers mesos de mandat -en el cas de guanyar les eleccions municipals del 24 de maig- són revertir les “desigualtats” a la capital catalana i combatre la “mercantilització” d’una ciutat “empobrida”. Per assolir aquest objectiu, la candidatura de confluència de l’esquerra alternativa ha preparat una pla de xoc que requeriria una inversió de 160 milions d’euros (el pressupost de l’Ajuntament per al 2015 s’eleva fins als 2.550 milions). El pla preveu una trentena de mesures per crear ocupació “digna”, garantir drets socials bàsics, revisar privatitzacions, auditar la institució i “acabar amb els privilegis”. “És un pla pensat des del sentit comú i d’aplicabilitat immediata. I aquesta aplicabilitat només depèn de la voluntat política”, va defensar Colau, que va recordar que les quantitats són molt “raonables”. “És un primer pas per recuperar l’orgull de ciutat”, va insistir la líder de Barcelona en Comú, acompanyada ahir per Gerardo Pisarello, que ha coordinat el pla i es perfila com a número dos de la candidatura.

En matèria de drets socials bàsics, la coalició es compromet a crear una renda municipal complementària per atendre les famílies que viuen sota el llindar de la pobresa. L’ajuda permetria a les llars vulnerables arribar fins al 60% de la renda mitjana de la ciutat (uns 570 euros). Implementar la prestació requeriria una inversió de 25 milions. La coalició proposa un programa de formació i creació indirecta d’ocupació sostenible per generar uns 2.500 llocs de treball, amb una despesa de 50 milions.

L’aigua, en mans municipals

En la bateria de mesures d’aplicació immediata es planteja tornar a municipalitzar el servei d’aigua i imposar a les companyies elèctriques taxes per a l’ocupació de l’espai públic. Barcelona en Comú considera necessari eliminar els cotxes oficials i les dietes “injustificades”, revisar projectes “contraris al bé comú”, com la marina de luxe del Port Vell, impulsar una auditoria dels ens públics de promoció econòmica i social, com la Fira de Barcelona o el Consorci de la Zona Franca, i recuperar el projecte del tramvia per al tram central de la Diagonal.

stats