CANDIDATURA
Política 25/04/2015

Ciutadans marca perfil amb els noms de les seves llistes

La mare de Laura Venzal és la número 2 al Parlament

Alexander Cortès
2 min
Xavier Pericay  és el cap de llista de la formació.

PalmaLes cares que Ciutadans ha posat al capdavant de les seves llistes són una pista més de les polítiques que defensarà la formació si entra a les institucions de Balears. Les va presentar dilluns passat i, de moment, ja s’ha guanyat definitivament el suport del Círculo Balear. La raó: el nomenament d’Olga Ballester, mare de Laura Venzal, com a número 2 de la candidatura al Parlament. Si amb la presència de Xavier Pericay com a cap de llista ja quedava prou clara la línia que duria el partit en temes de llengua i educació, la confecció de les llistes ha marcat encara més el perfil de la formació. L’entitat anticatalanista presidida per Jorge Campos celebrava divendres el nomenament de la mare de Venzal per “l’estreta vinculació”. En la resta de les cares de les llistes, també es desprenen quines polítiques defensarà a les Illes el partit liderat per Albert Rivera.

A Xavier Pericay, escriptor, col·laborador eventual d’Intereconomía, lingüista de referència de la fundació gonella Jaume III i crític amb les posicions dels docents de les Illes -a qui ha acusat d’haver fet de l’educació pública un “vedat pancatalanista”-, se li suma Olga Ballester. Pericay ha confiat en ella per seguir-lo a la candidatura al Parlament. És la mare de Laura Venzal, la fundadora de l’associació estudiantil Estudiantes Libres de Baleares (ELB), que es queixa de “l’adoctrinament a les aules”, i l’alumna que denuncià el director de l’IES Marratxí, Jaume March. Les relacions polítiques de Ballester no es limiten a l’activisme de la seva filla; ella també encapçalà l’associació de docents favorables al TIL, PLIS.

El número 3 de la formació és un altre avís a navegants. Es tracta de Fernando Navarro, l’exgerent de l’Hospital d’Inca, cessat pel conseller Martí Sansaloni a conseqüència del cas Alpha Pam. Va ser l’única víctima política per la mort de l’immigrant senegalès després que no se li diagnosticàs una tuberculosi a l’hospital comarcal. Precisament, ara, a Ciutadans, haurà de seguir defensant la no-atenció mèdica als sense papers que promou el partit. Tot i que criticà durament el conseller, fou recol·locat com a assessor de la Conselleria d’Economia, on ha fet feina fins ara. La seva germana és Carmen Navarro, actual tresorera del PP estatal.

Navarro no és l’únic de la formació vinculat al PP. La número 3 a Palma és Patricia Conrado. Fou Directora General de Canvi Climàtic amb el govern de Jaume Matas. És la filla de l’exdelegat general de La Caixa a Balears, José Francisco Conrado de Villalonga. Per davant d’ella, hi ha com a candidats a Cort Josep Lluís Bauzá, coordinador de Ciutadans des de gener, funcionari de Justícia i exsindicalista de la Central Sindical de Funcionaris (CSI-F); i Pedro Luís Ribas, advocat sense passat polític, que és el número 2 en la llista municipal.

Al Consell encapçala la candidatura Catalina Serra, jubilada de l’empresa municipal Emaya i expresidenta de l’entitat social i religiosa Fundació Patronat Obrer. La segueixen l’advocat Estanislao Pons i Joana Cristina Fiol. Aquesta darrera fou presidenta de la Confederació Catòlica d’Associacions de Pares d’Alumnes (CONCAPA) i és cosina de l’exconseller d’Educació i exportaveu del PP Francesc Fiol.

stats