Misc 12/08/2013

Cigars, gomina i roba cara per al pres més selecte del Mòdul IV

J.l.g.
2 min
Luis Bárcenas va arribar a tenir 22 milions a Suïssa.

MadridQuan va arribar a la presó madrilenya de Soto del Real, el 27 de juny, amb prou feines menjava o participava en les activitats carceràries. Avui Luis Bárcenas és l'estrella del Mòdul IV, on està reclòs, al costat de 143 presos preventius com ell. És conscient que passarà una llarga temporada entre reixes. Diuen que no està enfonsat. Que manté el seu aire d'altivesa i els seus cabells engominats. El seu principal passatemps és fumar cigars, hi destina gairebé tot el peculi setmanal (100 euros), que li ingressa la família. No li agraden els Farias de l'economat i demana que li facin arribar de fora del penal els millors cigars.

Bárcenas fa una vida normal a la presó i, per ara, no ha tingut problemes amb cap intern. Expliquen que està protegit. Comparteix una de les 72 cel·les del mòdul (de deu metres quadrats) amb un pres de confiança posat per Institucions Penitenciàries. Vesteix habitualment un polo de marca, pantalons curts i una gorra de la qual no se separa. La seva jornada s'inicia a les 8.30 h amb l'esmorzar. El dinar és a les 13.30 h; després fa una migdiada fins a les 16.30 h. El sopar és a les 20.30 h i mitja hora més tard ja està tancat a la cel·la. El visiten sovint els advocats i la família. Amb la dona, Rosalía Iglesias, ha mantingut un vis-a-vis . Té por que ella, a qui el jutge ha imposat una fiança civil de sis milions d'euros, acabi també a la presó. Hi ha qui l'avisa: "Si calles d'una vegada, ella no hi entrarà".

Aquest estiu Bárcenas no podrà utilitzar ni tan sols la piscina del complex carcerari, tancada per la crisi. Queden ja molt lluny els seus temps de luxe, poder i grans iots a Marbella.

stats