Política 03/08/2013

Bauzá va pagar 45.700 euros per la seva declaració de renda 2012

El president, a més de les seves activitats econòmiques, va percebre 81.000 euros com a salari públic

J. P.
2 min

Palma.El president del Govern, José Ramón Bauzá, va facturar l'any 2012 1.666.000 euros per activitats econòmiques, principalment corresponents a l'epígraf 652.1, de "farmàcies", segons la classificació de l'impost d'activitats econòmiques. Aquesta informació figura en la declaració de la renda de l'exercici passat que el president ha publicat a la web del Partit Popular juntament amb la resta de diputats del seu grup, "en compliment del compromís de transparència", informà ahir el PP.

Tot i aquest important volum d'activitat, el "benefici" va ser considerablement inferior, ja que Bauzá va declarar despeses per valor de més d'un milió i mig d'euros, entre pagament de salari i altres costos d'explotació. També declarà 17.000 euros d'ingressos d'altres activitats econòmiques.

El president, a més de les seves activitats econòmiques, va percebre 81.000 euros com a salari públic, en concepte de màxim responsable de la Comunitat Autònoma.

Tot plegat va generar una base imponible de 213.000 euros. Així mateix, en el càlcul d'aquelles inversions amb dret a desgravació, el president declara haver gastat 4.880 euros en adquisició d'habitatge habitual durant tot el 2012. Pel que fa als donatius, que també permeten una bonificació, José Ramón Bauzá va declarar a l'Agència Tributària haver aportat a entitats sense ànim de lucre (els partits polítics també ho són) 2.385 euros.

Tota aquesta activitat econòmica i de rendiments diversos, a la qual s'apliquen les deduccions que marca la llei, acabà en una declaració amb saldo favorable a l'Administració de 45.700 euros per part del president, que va decidir fraccionar-ne el pagament, tal com permet la normativa. Bauzá va marcar tant la casella que atorga el 0,7 a l'Església com a altres finalitats socials.

A la plana web del Partit Popular de les Balears, s'hi poden trobar totes les declaracions de renda dels membres del Grup Parlamentari Popular.

stats