OBSERVATORI
Política 24/10/2014

Bauzá només s’abraça a l’ensenyament que li dóna la raó

"Ja s’ha escrit molta tinta sobre les reunions de Bauzá amb representants de múltiples col·lectius, fins i tot els gonelles, i aquí ja no ens hi estendrem més"

i
Mercè Pinya
2 min

L a CECE, la patronal de l’ensenyament privat que organitza aquests dies el 42è Congrés nacional d’ensenyament privat, és un interlocutor vàlid perquè, en el seu moment, quan tota la comunitat educativa deia pestes de l’aberració pedagògica que suposava el TIL, va ser l’única organització que donà la raó al president del Govern i al seu pla per acabar amb el Decret de mínims.

Ja s’ha escrit molta tinta sobre les reunions de Bauzá amb representants de múltiples col·lectius, fins i tot els gonelles, i aquí ja no ens hi estendrem més. Ja no crida l’atenció que Bauzá menyspreï els docents i que l’única fotografia que existeix d’ell a prop d’alguna camiseta verda sigui d’una trobada casual a l’aeroport o d’una coincidència fortuïta en una entrega de premis a una alumna. No sorprèn que el president del Govern, acompanyat de la consellera d’Educació, Núria Riera, de la presidenta del Consell, Maria Salom, i del regidor d’Educació de Palma, Sebastià Sansó, acudís ahir al Congrés de l’ensenyament privat. Allà no hi havia cap risc de trobar-se amb l’incòmode color verd, tot i que també hi ha moviment, i molt, a la concertada.

La proposta d’Educació de 250 professors d’ESO més per al curs que ve és ara, una setmana després de fer-se, un impossible que coincideix en temps i forma amb la promesa de José Ramón Bauzá de fer una rebaixa fiscal a partir de 2015. La lluna de mel amb la comunitat educativa ha durat poc i, després de la plantada dels sindicats de dimecres, ahir els docents ja parlaren de “calma tècnica”, que podria precedir una primavera “calenta”.

El TIL ha mort, visca el trilingüisme! Podria ser el lema del Govern, que fa setmanes que no pronuncia el maleït acrònim anul·lat i suspès pels tribunals. La consigna és parlar de trilingüisme.

Només el Tribunal Suprem pot salvar la dèria trilingüe de Bauzá; el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha deixat en mans de l’alt tribunal l’admissió a tràmit del recurs de cassació del Govern, que diu que el TIL no afecta el català, la reducció del qual fou l’única motivació real que l’impulsà.

stats