Política 07/12/2014

‘Au idò!’: 29 fotos de Bauzá en 32 planes per als pacients

La publicació es reparteix gratis als centres de salut públics de la Part Forana

i
Lluís Planas
2 min

PalmaUna publicació de 32 planes que conté 29 fotografies del president José Ramón Bauzá i informacions laudatòries sobre el PP balear i les institucions que governa es reparteix de manera gratuïta, amb expositor propi, en els centres de salut públics de la Part Forana.

La capçalera du el nom d’ Au idò! i va sortir a la llum el gener de 2012, mesos després que el PP de Bauzá accedís al poder. La publicació la dirigeix Joan Calafat, editor també de la revista Salut i força, dedicada a la informació sanitària i que de la mateixa manera es reparteix als centres sanitaris. Calafat està contractat a la vegada per la radiotelevisió pública IB3, on dirigeix i presenta sengles programes amb el mateix nom, diàriament a la televisió i tres pic a la setmana a la ràdio.

En el darrer número, del mes de novembre, aquesta publicació, que es posa de manera gratuïta a disposició dels usuaris dels centres de salut, presenta un recull de les darreres iniciatives del Govern reproduint-ne l’argumentari oficial, però també d’actes preelectorals del PP. En les 32 pàgines d’Au idò! ’ no hi ha cap referència a representants de l’oposició o de cap altre partit.

Especial atenció rep la figura del president, José Ramón Bauzá, no tan sols per la profusió de la seva imatge -Bauzá surt en la totalitat de les 13 fotografies que formen el reportatge gràfic sobre el Dijous Bo d’Inca i a la portada-, sinó també sobre la seva gestió. La publicació dedica quatre planes al darrer debat sobre política general de l’autonomia. Totes les peces es dediquen a les intervencions del president, amb cinc fotografies seves per il·lustrar-les. D’aquest debat en el Parlament, no s’informa de cap intervenció dels portaveus de l’oposició. Sí que es fa de la de la portaveu del PP, Mabel Cabrer, quan lloà el discurs de Bauzá.

El darrer número d’ Au idò! també dedica tres planes a la polèmica campanya de fumigació contra la processionària feta per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori. El titular la presenta com una campanya “segura, saludable i controlada” i en les “respostes tranquil·litzadores” que ofereix el reportatge als lectors es descriu el producte Dimilin com un “oli mineral” que és “pràcticament innocu”.

La publicació present als centres de salut de la Part Forana ofereix planes als darrers actes de presentació de candidats del PP a batlies, amb presència de Bauzá, i a algunes informacións d’actualitat municipal, totes sobre la gestió d’ajuntaments governats pel PP o el Consell de Mallorca. L’edició de novembre conté dos articles editorials: un en castellà, com la resta de la informació, que qüestiona el fenomen polític de Podem, i l’altre en català, que fa servir l’article salat i ataca el procés sobiranista de Catalunya.

El grup parlamentari socialista ha demanat durant aquesta legislatura a distintes conselleries i organismes del Govern si les empreses editores de Joan Calafat reben algun tipus de subvenció pública. En tots els casos la resposta ha estat negativa. La revista Salut i força, que s’ofereix de la mateixa manera que Au idò!, ha tornat a obtenir amb el Govern del PP el permís per ser repartida en els centres sanitaris públics, després de no haver pogut fer el mandat passat.

stats