Enbreu
Política 13/12/2013

Armengol diu que Bauzá és "hipòcrita" i el PP, "el partit del no"

Recordà que el PP no ha acceptat cap de les esmenes dels socialistes per millorar la despesa social dels pressuposts

Q. Torres
2 min

PalmaNomés una esmena de 373

El darrer moviment del PP, que només ha acceptat una de les 373 esmenes presentades pels socialistes als pressuposts autonòmics, va fer que ahir la líder del PSIB, Francina Armengol, qualificàs el president José Ramón Bauzá d'"hipòcrita", per predicar el consens i no aplicar-lo. Armengol no quedà aquí i també batejà el PP com "el partit del no", una terminologia que tradicionalment havien emprat els populars per definir l'esquerra. La socialista va fer balanç de les propostes que ha realitzat fins ara i de les negatives que ha rebut del PP.

Recordà que el PP no ha acceptat cap de les esmenes dels socialistes per millorar la despesa social dels pressuposts; tampoc no ha acceptat cap de les propostes de resolució dels socialistes en el debat de política general; ha rebutjat un pacte educatiu i cercar una resolució al conflicte amb els docents; ha esquivat la proposta per blindar la despesa social; ha anunciat una llei de comerç que encara no ha parlat amb ningú; ha acordat una llei de finançament de consells amb membres del PP, però no amb ningú de l'oposició; no ha acceptat cap de les propostes d'imposts plantejades per l'oposició; ha rebutjat les esmenes socialistes per millorar les inversions de l'Estat; i no ha acceptat negociar un nou Règim Especial amb ells.

Armengol insistí en la necessitat de fer "un front comú" davant Madrid i acusà el president Bauzá de pregonar el consens i no posar-lo en pràctica. "És un hipòcrita perquè diu una cosa i fa el contrari", va dir la socialista. "El PP és el partit del no, de la intransigència", sentencià.

Resposta del PP

El portaveu d'Hisenda del PP al Parlament, Toni Camps, considerà que Armengol es "desacredita" quan qualifica d'hipòcrita Bauzá. En un comunicat, advertí que "el lladre es pensa que tots roben" i assegurà que si el PP només ha acceptat una de les 373 esmenes dels socialistes als pressuposts autonòmics és perquè són "poc realistes". En definitiva, va dir, "són una carta als Reis Mags" i "el 90%de les esmenes són les mateixes que les de l'any passat". "Tallen i aferren i, a més, aferren malament", hi va insistir el diputat menorquí.

stats