Publicitat
Publicitat

VOLTA I VOLTA

Ara toca fer veure que no passa res

Quines coincidències. En els dos grans partits de Balears, s’enfronten els seus líders autonòmics amb els dirigents de Palma. En el PSIB ho fan a cara descoberta, en unes primàries obertes que demà mouran militants i simpatitzants a favor d’una o de l’altra. En el PP, l’enfrontament és soterrat, però fins i tot més dur. I en els dos casos, malgrat que sigui coneguda l’animadversió que es tenen entre ells els dirigents del mateix partit, són capaços de saludar-se com si no passàs res.

Bauzá i Isern ho feren ahir de manera efusiva, fins i tot, exagerada davant de les càmeres. Convenia fer veure que no passa res, oferir una imatge que intenti corregir les informacions que apunten a un fort enfrontament entre el president i el batle que pot acabar amb el segon tornant per allí on va venir. El distanciament no és nou, ve d’enrere. Ahir convenia aigualir-lo. Ho va provar de fer la portaveu del Govern i ho intentaren els dos protagonistes. Però a còpia d’intentar tapar els problemes, aquests no se solucionen. Potser convindria més que agafassin exemple dels seus contrincants socialistes i es reptassin a un duel que deixi un vencedor i un vençut i posi punt final a la batalla.

La responsabilitat dels populars, però, és major que la dels socialistes. Els primers s’enfronten mentre governen i fa la impressió que empren les institucions en la batalla. Si no, no s’entenen situacions com la generada amb el casino. La manera de governar d’Isern, que apareix com la cara amable del PP, que accepta propostes de l’oposició per, en molts casos, agafar la iniciativa i desubicar-los, acaba per posar en evidència el president, que no té aquest costum. El posa més en evidència que l’oposició mateixa. I Bauzá se sent amenaçat. Isern no té res a perdre. Per això perdrà.

La virtut dels conservadorsés que, malgrat que tothom conegui que hi ha una part que no es pot ni veure amb l’altra, són tan professionals que s’ajunten tots a taula i són capaços d’oferir una imatge d’unitat com la que mostraren ahir. I malgrat que la batalla continuï, malgrat que algú quedi pel camí, seran capaços d’arribar units a les eleccions. Els socialistes, en canvi, sense tanta brega encara deixaran més ferides obertes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF