Publicitat
Publicitat

La piscina més emblemàtica i polèmica

Oberta l’any 1984, la piscina de Binissalem és ara pera ara una de les més conegudes de l’illa

Oberta l’any 1984, la piscina de Binissalem és ara pera ara una de les més conegudes de l’illa. Es troba en el complex de la finca pública de Can Arabí, als afores del poble, on, per setembre, els binissalemers es reuneixen per gaudir dels fideus de vermar.

La piscina obre els set dies de la setmana. Els dies feiners no fa distincions entre residents i no residents; l’entrada costa 2,25€ per a tothom. Els caps de setmana, en canvi, el preu es manté per als residents i, per als no residents, puja a 4,49€. Al recinte hi predominen sobretot els nins, les veus dels quals se senten des d’abans d’entrar-hi.

Al costat de la piscina hi ha un gran restaurant, on s’ofereix un menú econòmic per als més petits: només costa quatre euros. L’infant pot triar entre hamburguesa o nuggets de pollastre i també inclou refresc i gelat.

Aquest mes d’agost no s’hi ofereix cap curs de natació, però durant tot l’estiu a Can Arabí s’organitza un campus esportiu en anglès per a nins d’entre 3 i 13 anys. De 9.00 a 13.30 hores, els inscrits poden nedar a la piscina i tenen l’opció de quedar-hi a dinar, però també porten a terme altres activitats en el complex de la finca, com futbol, bàsquet, hoquei, beisbol, zumba i tallers de psicomotricitat.

Queixes dels binissalemers

La piscina de Binissalem no passa pel millor moment. El 24 de juliol, una inspecció de la Conselleria de Salut determinà que l’accés al recinte s’havia de limitar a 172 persones per evitar-hi la saturació i perquè les condicions de l’aigua fossin òptimes. A aquest fet, que ja s’està solucionant amb l’ús de barreres, s’hi sumen les queixes dels binissalemers, als quals els desagrada el gran nombre d’usuaris no residents que hi ha des de fa anys. Això, segons el responsable de la piscina, Mateu Villalonga, fa que cada vegada menys gent del poble vagi a la piscina municipal, que en un futur està previst que quedi separada del restaurant.

Detalls que has de saber:

Horari

Des de les 10.30 fins a les 21.00 hores tots els dies de la setmana.

Preus

Els dies feiners, l’entrada costa 2,25€ per a tots els usuaris. Els caps de setmana són 2,25€ per als residents i 4,49€ per als no residents. El preu no varia en funció de si l’usuari és un nin o un adult.

Serveis

Actualment no s’hi fan cursos de natació, però els nins inscrits al campus esportiu en anglès hi realitzen les activitats de natació durant el dematí. La piscina disposa d’un gran restaurant al costat amb menús econòmics per als infants. Instal·lació

Piscina gran semiolímpica amb cadira d’immersió per a discapacitats, piscina petita, vestuaris, gespa i dutxes.

Ambient

Mogut.