Misc 07/08/2013

El rei evita parlar de corrupció amb les autoritats de les Balears

Quim Torres
2 min

Palma.Les audiències del rei amb les autoritats de les Balears, que tradicionalment obren les vacances del monarca a Mallorca, són "amables" i eviten tractar qüestions espinoses com la corrupció. Ahir el principal tema de conversa entre el rei i el president José Ramón Bauzá va ser l'incendi que ha cremat 2.300 hectàrees a la serra de Tramuntana. El monarca no va gosar abordar, ni amb Bauzá ni amb cap altre responsable polític, els casos de corrupció que han marcat últimament l'agenda informativa de les Illes, amb el recent ingrés a la presó de diversos polítics del PP i d'Unió Mallorquina. Uns casos que també afecten membres de la seva família com el seu gendre, Iñaki Urdangarin, imputat en el cas Nóos, i la infanta Cristina, que continua sent objecte d'investigació judicial. Precisament aquesta parella és la gran absent en les vacances estivals de la família reial.

Només la presidenta del Parlament balear, Margarita Durán, que s'estrenava en una audiència amb el rei, va fer una referència a la corrupció, quan explicava al monarca que havia accedit al càrrec al desembre en substitució de Pere Rotger, que va dimitir per haver estat imputat en el cas Over Marketing. "Són converses amables", va afirmar la presidenta del Consell, Maria Salom, per justificar per què no s'havia parlat ni de corrupció ni de la renúncia del rei al iot Fortuna .

Silenci sobre el pederasta

Ni una paraula tampoc del cas del pederasta espanyol que va ser indultat pel rei del Marroc -després d'una visita de Joan Carles al país magribí- i que ara ha tornat a ser empresonat, després que el monarca alauita revoqués l'indult arran de l'enrenou provocat per la seva decisió.

Joan Carles, en canvi, es va interessar per l'incendi de la serra de Tramuntana i, segons va explicar Bauzá, va defensar que es modifiqui el Codi Penal amb l'objectiu d'actuar "amb més contundència" contra aquells que "per negligència o voluntàriament" originin incendis com el de la serra.

stats