Una cafetera amb el ‘backline’

Abans d'abordar el tema de l'artista i l'alcohol voldria declarar obertament que jo bec. Davant del fet que una gran majoria de la població adulta beu, m'agradaria atacar aquest tema des del punt de vista científic i pràctic que ha caracteritzat la sèrie des del principi, i demanar que se'm permeti prescindir de qualsevol tipus d'advertència puritana, si més no, amb l'excusa de no voler tirar de cap tòpic. Per endavant, gràcies.

Has d'agafar l'avió a les 11 h. Et convé menjar qualque cosa i pegar una becada: si pots dormir, molt millor. No hi ha res que et pugui ajudar més que una cerveseta. Aterrau i anau directes a dinar. No tendràs molta gana, un vermut amb sifó o un Martini t'ajudarà a obrir-la. Una o dues copes de vi durant el dinar no te les pot negar ningú. Vi negre per a pizza, carn o cuina tradicional, i blanc per a arrossos de peix, peix i paelles. Si menjau porcella, que no se us passi provar de combinar-la amb cava, a Mallorca es fa així. Després de dinar no et convé beure cafè; si no pots passar sense, rebenta'l amb un esquit generós de rom Pujol o Amazona, ajuda a contrarestar l'efecte excitant. L'amo del restaurant us oferirà un destil·lat potent, limoncello, aiguardent... acceptau-lo i, si voleu, repetiu. És ideal per quedar ben torrat durant el trajecte que us queda per arribar al concert. Quan arribeu, busca un bar i fes un cafè, ara sí. No és una idea forassenyada dur una cafetera amb el backline, es necessita la teva presència perquè et puguis posar a treballar immediatament a les ordres del teu tècnic. Durant la prova t'anirà de primera un gintònic, t'ajuda a fer la digestió i et posa més en situació real de concert. A partir d'aquí no et convé beure res fins deu minuts abans del bolo. La meva recomanació és un rom amb coca-cola, un combinat energètic i espitós. La llimona et fa sentir despert. Un abans, un altre per pujar a tocar i un altre a partir de la meitat, ja has de tenir algú avisat perquè te'l duguin.

L'alcohol té una funció molt important en el dia a dia del músic. Ha quedat analitzat què s'ha de beure en cada moment. No t'inventis fórmules rares, utilitza bé aquest recurs, no vulguis anar en contra de segles i segles de tradició. Tampoc cal que et beguis tot això en cada actuació; un cubalibre abans de pujar ja seria suficient. He exposat tots els casos perquè el dia que t'hi trobis, no voldria jo que t'equivocassis. Salut!

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF