Misc 10/09/2013

Volem pa amb oli

i
Empar Moliner
2 min

Un col·lega m'explica que els del canal Intereconomía han llogat dos helicòpters per al dia 11 amb el noble propòsit de buscar forats buits a la cadena humana.

Per endevinar què passarà, doncs, no cal ser Pepita Vilallonga, que és la meva vident preferida (des que me la vaig trobar un dia a la peixateria preguntant a quant anaven les maires). Vaticino que els dos helicòpters faran una passada pel territori insurrecte cap allà les tres de la tarda. A aquella hora, els previsors -com la meva sogra- ja seran al lloc, però els més triganers -com tu- encara estaran mirant d'aparcar. Així doncs, serà fàcil demostrar que l'activitat ha estat un fracàs. D'altra banda, també vaticino que esmerçaran tota l'energia a fer preguntes capcioses a diversos indígenes de bona fe. Per exemple (amb to decebut): " Señora, ¿no ha podido ser...? " I, naturalment, al cap d'uns dies, quan es publiqui la foto històrica, diran la frase que fins ara només feien servir per a Ana Obregón: " El Photoshop hace milagros ". Són tan previsibles que em veig obligada a dir aquella frase de les casades insatisfetes quan es vesteixen per a una festa: "Jo no m'arreglo per al meu home, m'arreglo per mi".

No és el mateix manifestar-se contra una cosa que a favor. Manifestar-se contra una cosa per força t'obliga a cridar, a queixar-te, a fer cara d'enfadat. Manifestar-s'hi a favor és tot el contrari. Crideu: "No volem pa amb oli!" I crideu: "Volem pa amb oli!" La Via Catalana és una manifestació a favor del pa amb oli, i això, per força, generarà tantes endorfines col·lectives que més d'un tram sortirà volant cap a l'estratosfera, tothom agafat de les mans, tothom mort de riure, tothom guapo i alegre com mai, mentre els tòpics de les tertúlies, allà al país del cafè amb llet, ja no se sentin, i l'aire s'omplirà de bombolles i els vidres dels helicòpters s'entelaran.

stats