Misc 25/08/2013

Pedreres: més lleis per continuar igual

1 min

RECORD COM si fos ahir les paraules d'un propietari d'una explotació de terra a Vilafranca. El desdoblament de la carretera de Manacor se li acostava i l'home passava pena si podria continuar traient la terra de la seva propietat, que era el seu modus de vida, ja que és un material de construcció de primer nivell. Un tècnic de mines del Govern autonòmic li va dir ben clar: "Tot dependrà d'un informe que faré jo. Puc tombar la balança. O sigui que ja saps".

Aquell home, que no tenia cap veí a prop i que tenia una explotació neta i sense renous, decidí denunciar el que ell mateix va definir com una petició de suborn. El funcionari fou detingut i el cas encara no està tancat.

Quan pas per la carretera de Manacor, a prop del pont del Caparó, veig el munt de terra sense activitat. En canvi, aquelles enormes pedreres que desfan muntanyes, destrossen el descans dels seus veïns, fan pols i trons, continuen com si res. Algunes superen els límits autoritzats i la majoria no tenen tots els papers.

El de les pedreres és un sector tèrbol. El director general d'Indústria del Pacte, Guillem Fullana, arribà amb ganes de posar ordre i li fugiren als pocs dies. Va quedar astorat. Els actuals dirigents fan una cosa més fàcil: com que el sector no pensa complir la seva regulació, la reformen i la fan molt més senzilla. Els veïns que protesten, que s'ho facin mirar.

Així i tot, amb les rebaixes habituals perquè el sector de torn estigui content, no cal preocupar-se. Ni així compliran la llei. No els fa falta.

stats