PAREU MÀQUINES
Misc 06/08/2013

L''Abc' dilueix la catalanitat de l'equip femení de waterpolo

i
àlex Gutiérrez
1 min

Recorden la síndrome De la Rosa? Era la tendència de la premsa de Madrid a anomenar-lo sempre "empresari espanyol" quan era a la cresta de l'onada fins que el van condemnar i, alehop, va convertir-se automàticament en "empresari català". Ahir corria per les xarxes socials un retall de l' Abc que constituïa una digna variant del tema. Feien un miniperfil de cadascuna de les jugadores de l'equip de waterpolo. Però només indicaven on havien nascut les que ho havien fet a fora de Catalunya. La màxima concessió era reconèixer que dues de les noies "estudiaven" a Barcelona, com si fos una cosa incidental. S'obviava també que Mati Ortiz, mexicana de naixement, s'entrena amb el CN Sabadell. Però no pateixin: si mai perden -toquem fusta-, de ben segur que el diari ens refrescarà aleshores la seva catalanitat.

Gibraltar i crispetes

Seguim amb la testosterona: l' Abc narra el conflicte de Gibraltar des de les gònades. I si diumenge Margallo deia que s'havia "acabat el pati", ahir titulaven "Londres acusa el cop". Només hi faltava un "KABOOM!", com aquells rètols que sortien al Batman televisiu dels 60. Llàstima que El País ho venia molt diferent: "Londres avisa Espanya que salvaguardarà la sobirania del penyal". O, traduït al llenguatge de l'Abc : "KAPOW!"

Al racó de pensar

FEDERICO JIMÉNEZ LOSANTOS

'LIBERTAD DIGITAL'

"Perseguim el delicte en aquesta barraca de la Pèrfida Albió: ni aeroport, ni facilitats de trànsit, ni tolerància fiscal, ni res de res. Policia, Guàrdia Civil i més policia"

stats