Publicitat
Publicitat

ILLES BALEARS

Francina Armengol s’imposa a les primàries del PSIB

L’actual secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, es va imposar ahir a les eleccions primàries del PSIB-PSOE amb un 54,58% dels vots amb un còmode avantatge de 10 punts respecte la seva contrincant, l’exalcaldessa de Palma Aina Calvo. L’exacaldessa va obtenir un 45,42% dels vots totals.

Calvo va guanyar a la capital balear, a l’àrea metropolitana i en algunes de les ciutats més grans, com ara Calvià, Llucmajor, Manacor, Santanyí, Son Servera, Esporles i Felanitx.

Però la secretària general del PSIB, que comptava amb el suport de l’aparell del partit, va aconseguir imposar-se en alguns llocs clau de la Part Forana de Mallorca. La diferència la van marcat el municipi d’Inca i l’illa d’Eivissa. A Menorca, en canvi, Calvo va guanyar tant a Maó com a Ciutadella.

Fins a cinc pobles de les Illes Balears van registrar un 100% de participació del cens: Lloret, Llubí, Ferreries, Sant Lluis i es Migjorn. La participació per illes va ser igualment elevada: 81% a Mallorca, 85% a Menorca, 77% a Eivissa i 71% a Formentera.

En total 11.804 militants i simpatitzants socialistes van participar en les primàries organitzades pel PSIB-PSOE per triar entre Francina Armengol i Aina Calvo la seva pròxima candidata a la presidència del Govern Balear, la qual cosa representa una participació del 81%.

Efecte PSPV

La presidenta de la comissió organitzadora , Isabel Oliver, va comparèixer per “celebrar l’èxit” de la jornada, que, segons ella, demostra que “moltes persones creuen en el projecte socialista”.

El PSIB buscava amb aquestes primàries un efecte similar a l’aconseguit pel PSPV en les primàries que van confirmar Ximo Puig com a candidat a la Generalitat i en què van participar més de 50.000 persones. Les eleccions autonòmiques s’han de celebrar el 2015.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF