Publicitat
Publicitat

Federalism

A l'anunci, la dona glamurosa, prima, de vida solucionada (rica, en definitiva), seu a la terrassa de l'hotel de la ciutat cosmopolita mentre gusta, paladeja un cafè. Un cafè d'aquests de càpsules que van aconseguir el miracle de fer-nos creure que George Clooney podia morir aixafat per un piano de cua negre si no regalava les seves càpsules de Volluto. Volluto, segons els estudis de màrqueting, es veu que és un dels gustos preferits dels usuaris, no pas pel gust que pugui tenir, que també, sinó pel color de la càpsula, que és d'un agradable daurat.

El cas és que a la cadira (de disseny) de la dona de la terrassa de l'hotel de la ciutat cosmopolita s'hi diposita un home. Un home de nas amb personalitat i cabells mig cendrosos. S'assembla una mica a l'actor Leslie Nielsen i una altra mica a l'artista Emilio Aragón (pare). És atractiu i interessantot, això sens dubte, i, tot i el seu aspecte formal, sembla un home torturat, que voreja el cantó salvatge de la vida. Respon al nom de Pere. Pere Navarro.

La dona -un pèl impressionada pel seu físic- hi enraona. Li pregunta, en anglès, quina és la seva càpsula de cafè preferida. Ell diu, també en anglès, que la que més li agrada és la Federalism. Ella hi està d'acord. La Federalism és molt bona, tot i que ara mateix no sap on és. Aleshores, ell s'ofereix per anar-li'n a buscar una tassa. Ell la té sencera, ben plena, encara. Li agraeix que li vagi a buscar una tassa d'aital caldo essent, com és, una persona mediàtica. El cas és que, quan marxa, li pren la tassa de Federalism amb la intenció d'absorbir-la. I aleshores, per evitar que ell torni, és quan crida en un anglès perfecte: "Pere Navarro is inside!"

Les altres parroquianes es tornen boges. Xisclen. El busquen. Fi de l'anunci.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF