Misc 21/06/2013

Estimat Mauro, no sé si t'enrecordes de mi

i
Empar Moliner
2 min

Estimat Mauro, perdona que t'escrigui després de tant de temps, però és que et necessito. Mauro, et vas lligar les meves amigues Montse, Núria i Roser, que, ara, després de fer teràpia (amb un psiquiatre compatriota teu) ho han superat. (De fet, la Núria ara és parella del psiquiatre.) No em consta que t'enduguessis al llit la Raquel i la Mireia, suposo que sí, perquè cada cop que esmento el teu nom es posen a plorar. I sé segur que vas estar compaginant una relació amb la Mariola i la Contxi, perquè ara totes dues no es parlen i no volen saber res de la teva pàtria, l'Argentina. Pel que m'han dit, també vas tenir una relació amb en Pere, sense que ho sabessin la Mariola i la Contxi (ni en Ramon, amb qui tenies sexe de tant en tant). Has vessat molt d'amor a Catalunya, Mauro.

Si t'escric, doncs, és perquè tu i només tu pots ajudar aquest país, que t'ha donat tot l'amor que podia donar-te, sense esperar res a canvi. Ja deus saber, perquè les notícies arriben molt aviat a Buenos Aires, que els del PP han demanat una proposició de llei "d'urgència" que exigeixi a la Real Academia de la Lengua que reconegui el valencià com a "llengua pròpia diferenciada de la llengua catalana". La proposició està escrita amb paraules com "ab", "llenguage", "aixina", "periodos", "bolletí" o "llingüistes". El que no sé és si el valencià i el LAPAO tenen alguna cosa a veure. Potser tampoc.

En fi, Mauro. Si acceptem que el valencià i el català són llengües diferents, l'espanyol i la llengua que tu parles, i amb la qual has seduït tants catalans, encara més. Per tant, en nom de tots els catalans que t'has lligat, et demano que m'ajudis a enviar una carta als acadèmics que digui que l'argentí no és espanyol (i l'andalús menys). No siguis boludo , no siguis chancleta , fes-me sentir che i com a bon bostero no vulguis cuerpiar , canejo . I perdona per haver-te dit bostero . No volia muntar cap quilombo .

stats