Publicitat
Publicitat

Estimat Mauro, no sé si t'enrecordes de mi

Estimat Mauro, perdona que t'escrigui després de tant de temps, però és que et necessito. Mauro, et vas lligar les meves amigues Montse, Núria i Roser, que, ara, després de fer teràpia (amb un psiquiatre compatriota teu) ho han superat. (De fet, la Núria ara és parella del psiquiatre.) No em consta que t'enduguessis al llit la Raquel i la Mireia, suposo que sí, perquè cada cop que esmento el teu nom es posen a plorar. I sé segur que vas estar compaginant una relació amb la Mariola i la Contxi, perquè ara totes dues no es parlen i no volen saber res de la teva pàtria, l'Argentina. Pel que m'han dit, també vas tenir una relació amb en Pere, sense que ho sabessin la Mariola i la Contxi (ni en Ramon, amb qui tenies sexe de tant en tant). Has vessat molt d'amor a Catalunya, Mauro.

Si t'escric, doncs, és perquè tu i només tu pots ajudar aquest país, que t'ha donat tot l'amor que podia donar-te, sense esperar res a canvi. Ja deus saber, perquè les notícies arriben molt aviat a Buenos Aires, que els del PP han demanat una proposició de llei "d'urgència" que exigeixi a la Real Academia de la Lengua que reconegui el valencià com a "llengua pròpia diferenciada de la llengua catalana". La proposició està escrita amb paraules com "ab", "llenguage", "aixina", "periodos", "bolletí" o "llingüistes". El que no sé és si el valencià i el LAPAO tenen alguna cosa a veure. Potser tampoc.

En fi, Mauro. Si acceptem que el valencià i el català són llengües diferents, l'espanyol i la llengua que tu parles, i amb la qual has seduït tants catalans, encara més. Per tant, en nom de tots els catalans que t'has lligat, et demano que m'ajudis a enviar una carta als acadèmics que digui que l'argentí no és espanyol (i l'andalús menys). No siguis boludo , no siguis chancleta , fes-me sentir che i com a bon bostero no vulguis cuerpiar , canejo . I perdona per haver-te dit bostero . No volia muntar cap quilombo .

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF