Estimada Merkel, fes-me teva

Benvolguda Angela Merkel, Aquests dies reps moltes cartes de felicitació, peticions i ofertes. M'agradaria que et rumiassis aquesta: queda't amb Mallorca. De manera oficial, vull dir. Del tot. Per sempre. Pensa en els avantatges.

Em consta que, per estalviar, la inversió alemanya en infraestructures ha estat nul·la durant els darrers vint anys. Perfecte, així tenim la garantia que no construiràs hotels ni apartaments vora la mar i cuidaràs el nostre paisatge. D'altra banda, aquí ja comptes amb una companyia aèria alemanya, supermercats alemanys, un poble d'interior sencer, una platja, diaris, un Oktoberfest que dura tot l'estiu i un grapat d'agències immobiliàries. Per tant, no hauràs de gastar ni un euro en aquests serveis. A més, els vostres homes del temps inclouen l'illa a les previsions de la tele. Si ens envaeixes, t'assegures el turisme; ara només teniu Berlín. Suposarem una injecció econòmica important per al país.

Respecte de la llengua, no passis pena. Ens venem tan bé que el primer que vam aprendre a dir en la teva és " Zu verkaufen ", ja veus que ens entendrem. De tota manera, aquí tenim un esTIL molt particular per imposar idiomes en un temps rècord, així és que estam preparats. Seria una gran conquesta. A més, si t'avances als russos, t'enduràs tres illes de regal. Els teus votants t'ho agrairan, i els qui encara no ho són et donaran la majoria absoluta a les properes eleccions. Nosaltres també et votarem.

L'única condició és que ens nacionalitzis a tots i ens tractis com als alemanys nadius, sense tics xovinistes. Treu-nos de sobre aquests dirigents ineptes que ens governen, escanya'ns amb la suavitat amb què has seduït els teus ciutadans i demostra'ns per què t'estimen tant. Merkel, vull ser teva. Ja ets forta. Amb Mallorca seràs invencible.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF