Publicitat
Publicitat

VOLTA I VOLTA

Bauzá s’autofelicita per les primàries

Als diputats socialistes els han provat les primàries. La gran majoria de membres del grup parlamentari són propers a Francina Armengol i ahir feien més bona cara del que és habitual, de satsifacció i alhora d’alliberament, per la victòria de la seva líder en el procés intern. Segurament les de diumenge són les primeres eleccions que guanyen.

Bauzá encara no havia felicitat Armengol per la victòria. Ho va reconèixer el president abans de donar-li una enhorabona que no ho era. Bauzá es va felicitar ell mateix pel resultat d’unes primàries que no farà mai en el seu partit. Va venir a dir que prefereix Armengol abans que Aina Calvo com a rival i que s’estima més que no hagi guanyat per gaire. Els populars només veuen una candidata “catalanista” i un partit “dividit” i no valoren que el PSIB s’ha reactivat pel camí. La foto, cercada ahir, d’una cordial felicitació de Bauzá a Armengol no es produí.

Les referències a les primàries i als problemes interns de Bauzá amb alguns dels seus batles foren l’element que serví per situar en el calendari un ple qualsevol, en què el PP rebutjà una iniciativa dels socialistes per modificar la llei del consultiu i n’acceptà parcialment una altra perquè el Govern adopti una estratègia específica contra la pobresa infantil.

Un ple en què se sentiren retrets però en el qual també es glosà. Almenys ho intentà el conseller d’Agricultura, Biel Company, per defensar la seva llei agrària. L’intent de glosa arribà després que el socialista Damià Borràs hagués emprat recursos literaris per criticar Bauzá aprofitant una pregunta al Govern. “A la farmàcia no hi ha ungüents pels mals d’aquest govern”, va dir. “Només va a festes de blanc perquè és el blanc a les festes populars”, afegí.

La “pantomima” de les preguntes que fa el PP al Govern, com diu el nou diputat Miquel Àngel Mas, arribà a extrems insòlits. Llegint, llegint, a un diputat del PP se li esgotà el temps sense haver fet la pregunta i el va haver d’avisar la presidenta. També va fer una pregunta la popular Aina Aguiló que, ahir, amb una trunyella a l’extensió, tenia una retirada a l’exprimera ministra ucraïnesa Iúlia Timoixenko.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF