Aldo Comas: «Volar serà ‘mainstream’»

Quedem a la seva productora. Ell hi és, puntual. Jo hi arribo, tard. M’excuso: No passa res, aquí la gent confon l’hora d’arribada amb l’hora de sortida de casa. No és la primera vegada que m’ho diu. Tampoc serà l’última. Em presenta l’equip i m’ensenya l’espai. Tot a lloc. Cap rastre de la festa d’aniversari que va celebrar fa 2 dies. No hi va faltar de res -tampoc me’n deixa dir res-. Va ser una celebració sonada, digna d’una estrella de rock. La que ha nascut per ser: damunt l’escenari i a l’hora d’encarar la vida.

13.52 = VOLAR I F*LLAR. L’Aldo és empresari, cantant del grup San Leon i marit de l’actriu Macarena Gómez. Habitual de la premsa del cor ( Hola, Lecturas, Cuore...) i a la vegada peça de mobiliari dels circuits més independents. Ara s’estrena també en la faceta de productor i amb Skydream Factory farà possible que tothom pugui volar. Com? Amb túnels de vent: un cilindre de vidre amb què es recrea la caiguda lliure. Amb aquest projecte convertirem el vol en un esport mainstream. Aviat, tothom volarà. Un pla empresarial per obrir túnels de vent arreu del món. Què té volar que tant t’agrada? Volar és com follar. És com tenir un orgasme continuat, és una dansa espiritual; volar és el setè sentit de l’ésser humà encara no descobert. Encén un cigarret (el tercer) i segueix: Jo m’he tirat unes 3.000 vegades en paracaigudes i encara no en tinc prou. És brutal.

13.41 = VICIS I ADDICCIONS. L’Aldo és el caos abans d’esclatar. Energia en potència. És exòtic i excessiu (en tots els sentits); una força de la gravetat no descoberta. També és generós. I addicte. Fins al punt que no pot fumar-se només un cigarret, se n’ha de fumar 20, un rere l’altre. Personatge pintoresc i contradictori: desordenat però un fanàtic de l’ordre. I sentències com aquesta ho fan evident: No puc marxar de casa sense fer el llit, però a casa tiro la cendra a terra.

13.22 = M. JACKSON I SAN LEON. La vida de l’Aldo és de pel·lícula. En conec molts detalls, i me’ls torna a explicar. Últims capítols d’una vida a cop de titular. Però, un cop més, em demana que no els publiqui. Diners, viatges, fama, festes, drames, alegries, victòries: He patit molt però he viscut molt. Als 5 anys, quan va descobrir Michael Jackson, va tenir clar que volia ser músic. Ara, aquest setembre, treu nou disc amb la seva banda, San Leon. Què me’n pots avançar? Que he reduït el grup a 3 membres. I que he tret el bateria: és molt important no tenir bateria a la banda perquè els bateries són molt pesats i ocupen molt espai. Ras i curt.

13.12 = AMOR I AMANT. Salta del català al castellà i a l’anglès. Viu a Barcelona però viatja constantment: Londres, París, Niça, Mònaco, L.A. Parlem de la seva mare i de l’amor: Des que s’ha mort he descobert una nova dimensió de l’amor. Necessito estimar tant com que m’estimin: al final tot es redueix a l’amor. I sí, està enamorat. Des de fa temps i per sempre. Un expert en la matèria: Què és l’amor? L’amor és la perfecció de tots els estats d’ànim a través d’una persona. L’amor és la bellesa reencarnada. L’amor és la pau de l’existència. L’amor és estar i ser feliç; L’amor és el YOLO: You only live once. I això, cada dia.

13.00 = REAL I REIAL. El seu menjar preferit és la pasta i el foie gras; de fet, diuen que és expert en foie gras; pot diferenciar el d’ànec del d’oca. Té amics músics, actors, paracaigudistes, mecànics, polítics, de tot. Fins i tot de la reialesa. De fet, és el millor amic de l’Andrea Casiraghi, però no en vol parlar. ¿Et foten molta canya? El que passa és que som un país que des de sempre ha potenciat la mediocritat: más vale pájaro en mano que ciento volando, más vale malo conocido que bueno por conocer, i sí, qualsevol cosa que surti del comú és exageradament criticada.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF